Ingrediente
Pt. blat:
- 6 albusuri
- un praf de sare
- 9 lg Green Sugar
- 100 g mac
- 6 lg faina
- 1 plic praf de copt
Pt. crema:
- 350 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 100 g Green Sugar
- 100 g unt
- 50 g ciocolata amaruie
- 1-2 lg lapte
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se adauga pe rand cele 9 lg Green Sugar si se bate bine dupa fiecare. Se adauga macul, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu ajutorul unei spatule, omogenizand compozitia. Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 23×33 cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara budinca. Se pune pe foc 250 ml lapte si Green Sugar-ul. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele se toarna budinca amestecand continuu cu un tel pt a nu face cocoloase. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Se toarna peste blat, se intinde si se da la rece prajitura.
Ciocolata se topeste cu cele 2 lg lapte si se intinde peste budinca cu ajutorul unei lingurite. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|