Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002 in Prajituri
5 Ian 2020 | 12332 vizualizari
Desert prajitura Tosca

,,Bunatati pentru Craciun" Acesta prajitura o fac in fiecare an la sarbatorile de iarna. Este foarte apreciata de cei ai casei cat si de musafiri.

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 70 gr mac
  • 2 linguri nuca de cocos razuita
  • o lingurita super esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr de zahar
  • 70 gr amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 gr unt 82 % grasime
  • 1 lingurita super esenta de vanilie
  • Strat biscuiti: (20 biscuiti)
  • 200 ml cafea indulcita sau capucino ( ce va place voua)
  • 100 gr ciocolata +150 ml frisca lichida
  • ornamente pentru decor

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma.

Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de vanilie in ploaie dupa ce au fost amestecate toate intr-un castron. Amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus cu miscari largi.

Turnam compozitia intr-o tava cu hartie de copt si o coacem la o temperatura de 180grade pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul, praful de sare, amidonul si laptele, le punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa o lasam sa se raceasca si adaugam vanilia.

Mixam untul care este la temperatura camerei pana devine ca o crema. Adaugam crema de vanilie rece putin cate putin peste unt si mixam pana incorporam toata crema de vanilie.

Pregatim cafeaua sau capucino( ce va place voua) dar sa fie indulcita.

Glazura

Intr-un vas punem frisca pe foc, cand inceapa sa fiarba se toarna peste ciocolata rupta bucatele se lasa sa se topeasca ( 2-3 minute) si o mixam pana se transforma intr-o glazura.

Montarea prajiturii.

Eu am folosit tava in care am copt blatul.

Se pune foia de padispan peste care se adauga crema de vanilie, nivelam frumos, punem stratul de biscuiti dupa ce i-am trecut prin cafea iar deasupra glazura de ciocolata si ornamentele.

Dam prajitura la rece si o portiona a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Criss

Desert prajitura Tosca

Blat : Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2020, 12:10
Ce fain arată...!
la 05.01.2020, 12:12
Multumesc Rodica este si foarte buna!
la 05.01.2020, 12:13
Sunt sigură de asta...!
la 05.01.2020, 12:14
la 05.01.2020, 12:14
MUltumesc

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking