Desert briose cu sirop de artar

Postat de cristina1985 in Prajituri
6 Noi 2021 | 2493 vizualizari
Desert briose cu sirop de artar

Ingrediente

  • Pentru 11 briose:
  • 80 g unt moale
  • 60 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 60 ml sirop de artar
  • 2 oua
  • 120 g faina
  • 1 lg-ta praf de copt
  • un praf sare
  • 2 lg lapte
  • 50 g nuci pecan (macinate)
  • Pentru crema:
  • 60 g crema Philadelphia
  • 25 g unt moale
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 lg sirop artar
  • 1/2 lg-ta zahar vanilat Bourbon
  • Alte ingrediente:
  • nuci pecan

Mod de preparare

Se pregateste o tava de briose,cu forme de silicon (sau cu hartie de copt - unse cu ulei ).

Untul se freaca cu zaharul brun si zaharul vanilinat, pana devine cremos. Adaugati siropul de artar (e posibil sa se taie, dar isi revine ,in momentul in care adaugati faina si nuca) si ouale ,pe rand.Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga peste compozitia de oua si unt,alternand cu laptele.La final se pune nuca macinata.

Se toarna compozitia in forme (eu am pus  cam 2 lg-te pline in fiecare) si se introduc in cuptorul preincalzit, timp de 20-30 minute,foc mic. Puteti verifica daca sunt gata ,cu o scobitoare. Se  aseaza pe un gratar pentru a se raci. 

Crema: Se amesteca untul cu crema, apoi adaugati siropul de artar si zaharul. Daca doriti sa fie mai groasa, mai adaugati zahar pudra. Se tine la frigider 30-40 minute,apoi puteti orna briosele cu crema si nuci pecan.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura de caramel

Postat de Zamfira

Desert prajitura de caramel

Blatului : Frecam galbenusurile cu zaharul. Adaugam lapte, ulei, zahar vanilat. Omogenizam foarte bine compozitia, astfel zaharul incepe sa se topeasca. Adaugam ingredientele uscate: faina,...

Citeste continuarea

Reteta de desert cu clementine

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert cu clementine

Iata cum se prepara Reteta de desert cu clementine Mai intai mi-am pregatit forma de tort, am imbracat-o in folie alimentara si apoi cu folie acetata. Banana am taiat-o in bucatele mai mici,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2021, 22:11
la 06.11.2021, 22:14
Mulțumesc!
la 06.11.2021, 22:58
Minunate!
la 06.11.2021, 23:38
Excelente...!
la 07.11.2021, 00:18
Dragute briose !!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking