Desert briose cu smochine si ciocolata

Postat de ladydi in Dulciuri
22 Sep 2021 | 2322 vizualizari
Desert briose cu smochine si ciocolata

Pur si simplu ador smochinele crude, pe care le-am descoperit acum vreo 3 ani la niste prieteni care au un smochin in curte. Am inceput sa le folosesc si in diferite preparate si sunt delicioase, ca si aceste briose.  :) 

Ingrediente

  • 4 oua (220 g),
  • 1 varf cutit sare,
  • 220 g zahar,
  • 220 g unt topit si racit,
  • 220 g faina
  • esenta de vanilie,
  • 4 smochine mari,
  • cca 50 g banuti ciocolata,
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Cantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam 5 minute. Adaugam alternativ jumatate din cantitatea de faina (in care am amestecat praful de copt) si jumatate din cantitatea de unt, amestecand usor dupa fiecare in parte. Continuam sa adaugam pe rand faina si unt, omogenizand la final compozitia. Punem esenta de vanilie si amestecam usor. Turnam aluatul in formele de briose. In mijlocul fiecareia punem cate doua felii de smochina si 3-4 banuti de ciocolata. Coacem briosele cu smochine in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu smochine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

Postat de CulinaryRainbow

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

   Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț,...

Citeste continuarea

Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

Postat de Patricia_Iordache_79

Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

Punem gelatina la hidratat in cele 2 linguri cu apa rece. Intr-un vas de inox cu fundul dublu (sau pe baie de aburi) punem cei 125 ml. frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem vasul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2021, 11:12
Delicioase!
la 22.09.2021, 12:17
Faine brioșe!
la 22.09.2021, 14:34
Mmm, tare bune sunt!
la 22.09.2021, 14:50
la 22.09.2021, 16:19

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking