Desert briose de vanilie cu sos de capsuni

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
27 Apr 2017 | 2906 vizualizari
Desert briose de vanilie cu sos de capsuni

Pentru ca incet-incet, incepe sezonul capsunilor, am pregatit niste briose delicioase si am si testat ustensila pentru scos miezul prajiturilor pe care am achizitionat-o din camara.  Pentru aluatul de briose m-am inspirat dintr-o carte. Au iesit foarte pufoase, aerate, aromate si umede.

Ingrediente

  • 50 g unt moale
  • 50 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 65 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 1 ou
  • 62 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt (3 g)
  • 150 g capsuni + 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca lichida indulcita (tinuta in frigider)

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Untul se mixeaza cu branza, zaharul, zaharul vanilat si oul. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. 

Se unge o tava de briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, pana la jumatate si se introduce tava la cuptor, pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca.

Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se taie cat mai marunt. Se fierb intr-o craticioara impreuna cu zaharul, pana cand scade aproape toata zeama pe care o lasa. Se lasa sa se racoreasca.

Dupa aceea, se iau briosele si se scot din hartiute, se face o gaura in mijlocul lor, scotand blatul cu ajutorul unei ustensile pentru scos miezul prajiturilor. Se umple gaura cu sosul de capsuni si se acopera cu dopul care a fost scos (se mai taie putin din el).

Se mixeaza frisca si se orneaza briosele cu ea, iar pe deasupra, se presara sosul de capsuni ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de vanilie cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Chec bicolor cu fructe de padure

Postat de panacris

Chec bicolor cu fructe de padure

Albușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se...

Citeste continuarea

Coliva de grau

Postat de RODIMUR

Coliva de grau

Cum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2017, 21:00
Mmm, ce mult imi plac!
la 27.04.2017, 21:01
Normal , daca ai scula de scos miezul ))
la 27.04.2017, 21:02
Mi-nu-na-te!
la 27.04.2017, 21:02
Va plac cum sunt in interior?
la 27.04.2017, 21:04
ce frumoase si bune

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking