Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura

Postat de Oana in Prajituri
26 Apr 2018 | 4536 vizualizari
Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura

 Foarte aromate si gustoase!

Ingrediente

  • 100 g unt moale
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 100 gr ricotta
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 ml limoncello sau suc de lamaie

Crema:

  • 1 ou 40 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 g lapte
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • + zmeura pentru decor

Mod de preparare

Se mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana se spumeaza. Se adauga ricotta, vanilia si coaja de portocala. Se pune apoi faina amestecata cu praful de copt. Am folosit forme de briose de silicon cu gaura pe mijloc, pe care le-am uns cu putin ulei. Se imparte compozitia in forme si se coc la 170 grade pentru 30 de minute. Se verifica cu scobitoarea, apoi se scot si se lasa putin la racit. Se scot din forme si se lasa pe un gratar sa se raceasca de tot.

Pentru sirop, se dau in clocot apa cu zaharul, apoi se adauga limoncello sau zeama de lamaie. Se scufunda rapid briosele in siropul racit si se pun pe un platou.

Pentru crema, se pune laptele la fiert. Separat se amesteca oul cu zaharul cu un tel, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna deasupra laptele fierbinte, putin cate putin. Se pune craticioara din nou pe foc mic si se amesteca cu telul pana se ingroasa. Se lasa crema sa se raceasca, apoi se pune vanilia si coaja rasa de lamaie.

Se umplu briosele cu crema de vanilie. Se decoreaza cu zmeura proaspata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose insiropate umplute cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf cu crema de capsuni

Postat de Creatsa

Guguluf cu crema de capsuni

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia. Adauga uleiul...

Citeste continuarea

Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

Postat de eumimi

Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2018, 16:28
Foarte bune și drăguțe!
la 26.04.2018, 17:32
frumoase
la 26.04.2018, 17:35
la 26.04.2018, 20:45
la 27.04.2018, 08:53
minunate

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking