Desert briose pufoase
Postat de privatelaura in Dulciuri 21 Apr 2020 | 6272 vizualizari
Astazi as vrea sa va impartasesc o reteta pentru un aluat perfect.
Dat fiind faptul ca Bucataras lanseaza provocari la care eu nu pot rezista, m-am gandit sa raspund si eu, evident in afara concursului, cu o reteta a unui aluat perfect.
Reteta am gasit-o pe Recette Gâteau - 750g .
Ca si idee, acest aluat este atat de pufos si dens in acelasi timp, foarte gustos, in schimb cam dulce pentru gustul meu, avand si o cantitate destul de mare de zahar (mare pentru mine). Pentru amatorii de dulce intens, as spune ca e perfect. Insa, ca idee, pe viitor voi folosi jumatate din cantitatea de zahar din considerente de gust.
Aici mai fac o precizare si anume legata de cantitatea de drojdie folosita. Eu in general, nu sunt adepta unei cantitati mari de drojdie la aluaturi dospite si nici nu voi intelege vreodata de ce exista retete in care se foloseste drojdie multa nejustificat. Probabil ca asa s-a impamantenit. Dar fiecare cu alegerile lui, eu insa eu as vrea sa va arat prin acest aluat ca nu o cantitate mare de drojdie il face sa iasa perfect, ci ingredientele si framantarea acestuia, tipul de faina, etc.
Va recomand cu toata inima acest aluat pe care il voi folosi de azi inainte si la cozonac.
Sa va fie de folos!
Inapoi la reteta
|