Ingrediente
- 500 gr faina de grau
- 1/2 lgta sare
- 100 gr zahar
- 15 gr drojdie proaspata
- 30 ml apa calduta
- 2 oua de gaina
- 200 ml lapte
- 100 gr unt
- aroma dupa gust
- galbenus pt uns
Mod de preparare
Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului.
Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne faina, se adauga sarea. Peste faina se adauga zaharul, ouale, untul, laptele si drojdia. Eu am adaugat putin rom. Puteti folosi arome dupa bunul plac.
Se porneste robotul si se lasa la framantat aproximativ 10 minute pana se obtine un aluat dens si lipicios. Se opreste robotul. Vasul se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit aproximativ 2 h. Dupa cele 2 h, se scoate aluatul pe o planseta din lemn, infainata sau pe o suprafata de lucru. Aluatul se imparte in 8 bile egale, apoi se ruleaza fiecare sub forma de snur, apoi se indoaie de la jumatate, rasucind capetele, apoi se strange sub forma de cerc.
Se pune fiecare briosa pe o tava prevazuta cu hartie de copt. Se unge fiecare cu galbenus de ou. Se mai lasa 5 - 10 minute, apoi se pun in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 25 - 30 minute. Eu le-am copt pe programul cu ventialatie, coacere sus-jos.
Dupa ce s-au copt, se lasa putin la temperat, apoi se scot pe un gratar de bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|