Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea

Postat de RODIMUR in Prajituri
21 Mai 2017 | 3012 vizualizari
Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea

Brioșele sunt prăjiturele care însoțesc o ceașcă de ceai sau de cafea, ca în istorioarele englezești cu ceaiul de la ora 17.... Dacă brioșele mai consistente sunt pentru ceai, cele mai pufoase vor însoți o ceașcă de cafea. Rețeta mea de brioșe cu ciocolată pentru cafea, diferă de aceea pentru ceai. Din aceste ingrediente se pot face 24 de brioșe.  

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 200 grame zahăr tos fin
  • 200 grame făină albă
  • ciocolată cu lapte
  • 1 plic de vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • ornamente decor

Mod de preparare

Se taie ciocolata în mici bucățele, care vor fi încorporate în brioșe.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă. După ce au început să crească, se adaugă zahărul pe rând, câte o lingură și apoi, vanilia.

Se adaugă și gălbenușurile pe rând, unul cîte unul și se continuă mixarea compoziției. Când s-au încorporat toate gălbenușurile și se constată că zahărul s-a topit, se încorporează și făina în ploaie, cu grijă să nu se formeze cocoloașe. La sfârșit, se adaugă și uleiul, uniformizând bine compoziția.

Se pregătesc formele pentru brioșe și se pun în tava specială. Se pune câte o lingură de compoziție în fiecare formă și apoi ciocolata tăiată în mici bucățele. Se mai pune, peste ciocolată, încă o lingură de compoziție, se decorează brioșele și se dau la cuptor, la foc potrivit. Când s-au rumenit, se scot din cuptor și din tava specială și se lasă la răcit înainte de a fi servite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornulete fragede

Postat de gabrielacuisine

Cornulete fragede

Amestecam toate ingredientele solide intr-un castron (faina, praful de copt, un praf sare, zaharul vanilat). Adaugam untura, apa si otetul si framantam cca. 5-10 minute pana cand aluatul nu se...

Citeste continuarea

Briose din aluat dospit

Postat de merisor67

Briose din aluat dospit

Pregatim ingredientele in felul urmator: punem stafidele la hidratat in putina apa cu esenta de rom Rahatul il taiem cubulete si il trecem prin zahar pudra. Drojdia o frecam, intr-un bol, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2017, 21:08
Ce bune sunt la cafea! Iau vreo doua sa am pentru dimineata!
la 21.05.2017, 21:21
Se poate sa le mananc si fara cafea?
la 21.05.2017, 21:25
O pufoșenie din asta aș vrea și eu mâine la cafea
la 21.05.2017, 21:47
la 21.05.2017, 21:54
Leoaico, știi prea bine că leilor le este permis orice! Pentru că fac ce vor și nu le pasă ce cred ceilalți! (știu asta din sursă sigură, că și eu sunt leoaică) Sigur că poți, cum să nu!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking