Ingrediente
- 6 ouă
- 200 grame zahăr tos fin
- 200 grame făină albă
- ciocolată cu lapte
- 1 plic de vanilie
- 2 linguri de ulei
- ornamente decor
Mod de preparare
Se taie ciocolata în mici bucățele, care vor fi încorporate în brioșe.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă. După ce au început să crească, se adaugă zahărul pe rând, câte o lingură și apoi, vanilia.
Se adaugă și gălbenușurile pe rând, unul cîte unul și se continuă mixarea compoziției. Când s-au încorporat toate gălbenușurile și se constată că zahărul s-a topit, se încorporează și făina în ploaie, cu grijă să nu se formeze cocoloașe. La sfârșit, se adaugă și uleiul, uniformizând bine compoziția.
Se pregătesc formele pentru brioșe și se pun în tava specială. Se pune câte o lingură de compoziție în fiecare formă și apoi ciocolata tăiată în mici bucățele. Se mai pune, peste ciocolată, încă o lingură de compoziție, se decorează brioșele și se dau la cuptor, la foc potrivit. Când s-au rumenit, se scot din cuptor și din tava specială și se lasă la răcit înainte de a fi servite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|