Desert briose-lalele

Postat de ancutsa in Prajituri
25 Mar 2018 | 2966 vizualizari
Desert briose-lalele

Brioşe cu pandişpan pufos, cremă de ness, cremă ganache, decorate cu lalele din cremă de ciocolată în diferite culori. Iubesc lalelele şi-mi doream mult un dui în formă de lalea, dar pe internet transportul costă cât duiul, aşa că am renunţat şi m-am descurcat cu ce am avut, construindu-le din bucăţi, de aceea sunt mai micuţe.

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • un vârf linguriţă sare
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri apă fierbinte
  • un plic praf de copt
  • 5 linguri făină
  • Sirop:
  • 300 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • O linguriţă esenţă de rom
  • Crema ganache:
  • 80 ml frişcă lichidă
  • 40 g ciocolată amăruie
  • 40 g ciocolată cu lapte
  • Crema de ness:
  • 300 ml lapte
  • 1 lingură amidon
  • 4 linguri zahăr
  • 2 pătrăţele de ciocolată amăruie
  • 1 lingură ness
  • 50 g unt
  • Decor:
  • 80 g ciocolată albă
  • O lingură lapte
  • 80 ml frişcă lichidă
  • Coloranţi alimentari roşu şi verde
  • Puţină zeamă de la dulceaţa de mure

Mod de preparare

Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o compoziţie moale, pufoasa care se toarnă în diferite tăvi pentru brioşe. Eu am avut mai multe forme de flori. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele se umflă la copt.

Se coc la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 15 minute (în funcţie de cuptor) sau până se fac uşor aurii, dar aveţi grijă să nu le uscaţi. Se obţin 18 brioşe. Se lasă la răcit.

Pentru sirop: acesta se prepară din apă şi zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute, după ce se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom.

Pentru crema de ness: se pune pe foc mic o crăticioară cu laptele, zahărul, amidonul şi nessul. Se amestecă bine cu un tel şi se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata neagră şi untul şi se amestecă bine. Se lasă la răcit.

Pentru crema ganache: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se toarnă în castronul în care am mărunţit ciocolată şi se amestecă bine. Se lasă la răcit, apoi se bate cu mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.

Asamblare şi decor: fiecare brioşă se taie în două foi, se însiropează, se umple cu cremă de ness şi puţină cremă ganache, se îmbracă tot în cremă ganache.

Pentru lalele: se topeşte ciocolata albă împreună cu puţin lapte într-un ibric pus pe foc mic sau pe baie de abur, se lasă la răcit. Se adaugă frişca lichidă, amestecând cu o linguriţă sau o spatulă (nu cu mixerul) până capătă consistenţă. Se împarte în mai multe ceşcuţe pentru a amesteca cu diferite culori. Lalele roz sunt cu colorant alimentar, iar cele mov sunt cu zeama de la dulceaţa de mure. Este mai bine să le coloraţi cu zeama de la diferite dulceţuri, doar că ţineţi cont că se subţiază crema şi e mai dificil de ornat.

 

Timp de coacere: aprox 45min (15min fiecare tavă)

Timp de pregătire: 1h 30min

Porţii: 18

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/03/briose-lalele.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose-lalele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert briose Ferrero

Postat de rocsi_1612

Desert briose Ferrero

Briosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand...

Citeste continuarea

Desert briose cu mere caramelizate

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu mere caramelizate

Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2018, 19:40
la 25.03.2018, 19:53
Ce frumoase sunt!
la 25.03.2018, 19:58
la 25.03.2018, 20:05
Superbe
la 25.03.2018, 20:08
Ce dragute sunt!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking