Ingrediente
- Pentru blat:
- 80 g faina
- 30 g cacao
- 90 g zahăr
- 120 g unt topit
- 2 ouă
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- Pentru cremă:
- 500 g brânză crema
- 250 g ricotta
- 3 ouă
- 120 g zahăr
- 160 ml frișcă lichida
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță amidon
- Glazură:
- 200 g ciocolată neagră
- 150 ml frișcă lichidă
Mod de preparare
Intai pregatim blatul: se amestecă ingredientele uscate, se adaugă untul topit, ouale și aromele și se amestecă bine. Aluatul obținut se toarnă în tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25 de minute la 180 de grade C.
Pentru crema, se amestecă brânza cu zahărul, vanilia si amidonul. Ouăle se adaugă câte unul pe rând și se mixeaza după fiecare. La sfârșit se amestecă cu frișca lichidă.
Crema altfel obținută se toarnă în tavă peste blat și se dă iar la cuptor 50 de minute la 160-170 de grade.
Pregatim glazura la dupa ce am scos prajitura din cuptor si s-a racit: se încălzesc împreună la microunde și se amestecă bine până se topește ciocolata, apoi se toarnă peste prăjitură.
Se lasă să se răcească bine, apoi se poate tăia.
Dacă țineți prăjitura la frigider se taie cel mai bine cu un cuțit cald, eu l-am tinut in apă fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brownie cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|