Desert brownie cu banane si unt de arahide

Postat de mirela0911 in Prajituri
20 Aug 2017 | 6995 vizualizari
Desert brownie cu banane si unt de arahide

Un desert rapid si tare bun si mege perfect langa cafea! 

Ingrediente

  • 2 banane bine coapte
  • 200 g zahar
  • 115 unt
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 85 faina alba
  • 30 g cacao
  • un praf de sare
  • 5 globuri unt de arahide

Mod de preparare

Bananele se curata de coaja si se zdrobesc bine cu ajutorul unei furculite. Se adauga zaharul si untul topit si se amesteca bine. Se pune si esenta de vanilie si praful de sare.

La final, se adauga faina si cacaua si se omogenizeaza bine.

Se unge cu unt o tava cu dimensiunea de 21x24 cm si se toarna compozitia. Se niveleaza si apoi se pun deasupra globurile de unt de arahide (globurile se fac cu ajutorul lingurei speciale pentru inghetata). Cu o furculita sau un bat de frigaruie, se traseaza dungi, omogenizand in aluat si untul de arahide.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. 

Dupa ce se raceste, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert brownie cu banane si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu cirese (Reteta Video)

Postat de Ina75

Prajitura cu cirese (Reteta Video)

Cernem faina, pentru a fi aerata. Pregatim un bol incapator in care punem ouale. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si un varf de lingurita cu sare. Mixam. Ouale trebuie sa fie la temperatura...

Citeste continuarea

Placinta cu branza dulce

Postat de rocsi_1612

Placinta cu branza dulce

Aluatul: Laptele il punem si il incalzim putin. Untul il topim si il lasam sa se raceasca. Oul il mixam cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si laptele. Peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2017, 19:38
la 20.08.2017, 19:44
delicios!
la 20.08.2017, 19:53
la 20.08.2017, 20:38
la 20.08.2017, 21:42
Ce bunătate!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking