Desert bucte cu gem

Postat de Criss in Dulciuri
2 Dec 2017 | 21771 vizualizari
Desert bucte cu gem

Buctele cu gem sunt de fapt niste gogosi umplute cu gem si coapte in cuptor. Aluatul e asemenea celui de cozonac, ba chiar va garantez ca din acest aluat veti avea un cozonac pufos, aromat, perfect, pe care il puteti umple cu nuca, mac, nutella sau ce va place. Aluatul meu e facut la masina de paine si de fiecare data va spun ca iubesc masina aceasta de paine, pentru ca intr-adevar isi face treaba in locul meu. Singura conditie pentru a obtine aluatul perfect este sa introduceti in ordinea corecta ingredientele in cuva masinii de paine. De restul se ocupa ea. :) Reteta romaneasca

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 550 g faina 000 
  • 110 g zahar 
  • 1 ou + 1 galbenus 
  • 50 g unt topit 
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura iaurt gras 10% grasime 
  • 200 ml lapte caldut 
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker 
  • coaja rasa de la o lamaie 
  • 1 plic drojdie uscata Dr.Oetker 
  • 1 borcan dulceata/gem, ce preferati 
  • 1 galbenus de ou 
  • zahar pudra

Mod de preparare

In cuva masinii de paine se introduc ingredientele, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, iaurtul, oul + galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si in final drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, (la masina mea Moulinex, este programul 8, de 1 ora si 30 minute). In timpul framantarii, e bine sa deschideti capacul masinii si sa vedeti daca nu cumva aluatul e prea lipicios si moale. In acest caz, se mai adauga putina faina. La finalul programului, veti avea un aluat fin si matasos, dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos. 

Aluatul se imparte in 12 bile cat de cat egale. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, se adauga cate o lingura de gem/dulceata (de visine am pus eu), se unesc marginile si se pun buctele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa la dospit 20 minute, dupa care se ung cu galbenus de ous si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, timp de 45 minute.

Se pudreaza cu zahar.  Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bucte cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bucte cu gem de zarzare

Postat de sufletista

Desert bucte cu gem de zarzare

Umplutura. Z arzarele congelate le-am fiert cu putin zahar; cand au inceput sa fiarba, am adaugat pastaia de vanilie (taiata pe mijloc), lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2017, 08:13
Excelente pentru micul dejun si nu numai!
la 02.12.2017, 08:54
prezent!
la 02.12.2017, 09:39
la 02.12.2017, 10:29
Delicioase!
la 02.12.2017, 11:20

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking