Ingrediente
- Ingrediente:
- 550 g faina 000
- 110 g zahar
- 1 ou + 1 galbenus
- 50 g unt topit
- 2 linguri ulei
- 1 lingura iaurt gras 10% grasime
- 200 ml lapte caldut
- 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic drojdie uscata Dr.Oetker
- 1 borcan dulceata/gem, ce preferati
- 1 galbenus de ou
- zahar pudra
Mod de preparare
In cuva masinii de paine se introduc ingredientele, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, iaurtul, oul + galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si in final drojdia. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, (la masina mea Moulinex, este programul 8, de 1 ora si 30 minute). In timpul framantarii, e bine sa deschideti capacul masinii si sa vedeti daca nu cumva aluatul e prea lipicios si moale. In acest caz, se mai adauga putina faina. La finalul programului, veti avea un aluat fin si matasos, dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos.
Aluatul se imparte in 12 bile cat de cat egale. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, se adauga cate o lingura de gem/dulceata (de visine am pus eu), se unesc marginile si se pun buctele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se acopera tava cu un prosop si se mai lasa la dospit 20 minute, dupa care se ung cu galbenus de ous si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, timp de 45 minute.
Se pudreaza cu zahar. Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bucte cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|