Ingrediente
Pentru merele caramelizate:
- 20 g de unt
- 1 mar frumos (2 mici)
- 1 lingura de zahar de trestie
- 1 lingurita rasa de scortisoara rasa
Pentru crema de branza:
- 500 g de branza de vaca 40%
- 60 g de de zahar de trestie
- 2 oua
- 40 g de faina
- 2 linguri de stafide
Mod de preparare
Curatati si taiati marul bucatele.
Incalziti untul cu zaharul intr-o tigaie mica.
Adaugati merele, scortisoara si caramelizati timp de 5 minute.
Lasati sa se raceasca.
Incalziti cuptorul la 200°C.
Amestecati branza cu ouale, faina , zaharul si stafidele.
Puneti merele racite si amestecati.
Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili (20 cm)- am pus pe fund hartie de copt.
Varsati compozitia si dati la cuptor timp de 30 minutes environ.
Scoateti si lasati un pic sa se raceasca inainte de a scoate din forma.
Decorati dupa dorinta !
Am pus zahar pudra roz si violete cristalizate.
Serviti prajitura calduta sau rece !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca cu branza, mere caramelizate si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|