Pandispan cu prune si crumble cu martipan

Postat de simona72 in Prajituri
12 Iul 2014 | 4468 vizualizari
Pandispan cu prune si crumble cu martipan

Ingrediente

  • pt pandispan:
  • 120 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 5 linguri lapte condensat
  • 2 albusuri (optional)
  • 1 praf de sare
  • 175 gr faina (daca folositi si albusurile, fara ele 150 gr faina)
  • 1 lingura praf de copt
  • pt umplutura:
  • 1/2 kg prune fara samburi
  • 1 lingurita scortisoara
  • pt crusta:
  • 120 gr martipan(de la Lidl am avut eu)
  • 100 gr unt rece
  • 2 linguri zahar brun
  • 100 gr faina
  • pt servit: sirop de artar, miere, sirop de agave(optional)

Mod de preparare

Pentru pandispan: mixam untul moale cu zaharul pana se aseamana cu o crema. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare, iar la urma se adauga laptele condensat sau lapte dulce daca nu aveti. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se pun peste celelalte. Cele 2 albusuri se bat spuma cu un praf de sare. Eu le-am folosit pt ca erau ramase de la o alta reteta...daca le aveti le puneti...Adaugam si albusurile batute spuma si amestecam cu un tel tip para de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem aluatul intr-o tava cu marginile mai inalte tapetata cu hartie de copt. Peste aluatul de pandispan asezam jumatati de prune, iar peste prune presaram scortisoara macinata.

Pentru crusta: rupem bucati din martipan si-l punem in robotul de bucatarie. Pornim pt cateva secunde pana martipanul se marunteste (cateva pulsatii sunt suficiente). Adaugam untul rece taiat cuburi, zaharul si faina. Pornim robotul pt inca cateva secunde si gata. Punem "firimiturile" peste prunele din tava, le distribuim uniform si dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute. Mai lasam prajitura inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, scoatem tava, o lasam sa se racesaca complet, portionam prajitura si servim. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu prune si crumble cu martipan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert negresa cu stafide si nuca

Postat de MotanLaOale

Desert negresa cu stafide si nuca

Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se...

Citeste continuarea

Felii de caramel cu ciocolata

Postat de miha

Felii de caramel cu ciocolata

Mai intai vom prepara crema , pentru ca necesita un pic de timp. Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2014, 20:18
Tu vrei sa o intreci pe Miha la numarul de retete?
la 12.07.2014, 20:26
la 12.07.2014, 20:27
bun bun
la 12.07.2014, 20:28
Senzational arataImi place ideea tare mult
la 12.07.2014, 20:33
Cleme, tu ai mai multe ca si mine

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking