Pandispan cu prune si crumble cu martipan

Postat de simona72 in Prajituri
12 Iul 2014 | 4478 vizualizari
Pandispan cu prune si crumble cu martipan

Ingrediente

  • pt pandispan:
  • 120 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 5 linguri lapte condensat
  • 2 albusuri (optional)
  • 1 praf de sare
  • 175 gr faina (daca folositi si albusurile, fara ele 150 gr faina)
  • 1 lingura praf de copt
  • pt umplutura:
  • 1/2 kg prune fara samburi
  • 1 lingurita scortisoara
  • pt crusta:
  • 120 gr martipan(de la Lidl am avut eu)
  • 100 gr unt rece
  • 2 linguri zahar brun
  • 100 gr faina
  • pt servit: sirop de artar, miere, sirop de agave(optional)

Mod de preparare

Pentru pandispan: mixam untul moale cu zaharul pana se aseamana cu o crema. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare, iar la urma se adauga laptele condensat sau lapte dulce daca nu aveti. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se pun peste celelalte. Cele 2 albusuri se bat spuma cu un praf de sare. Eu le-am folosit pt ca erau ramase de la o alta reteta...daca le aveti le puneti...Adaugam si albusurile batute spuma si amestecam cu un tel tip para de jos in sus, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem aluatul intr-o tava cu marginile mai inalte tapetata cu hartie de copt. Peste aluatul de pandispan asezam jumatati de prune, iar peste prune presaram scortisoara macinata.

Pentru crusta: rupem bucati din martipan si-l punem in robotul de bucatarie. Pornim pt cateva secunde pana martipanul se marunteste (cateva pulsatii sunt suficiente). Adaugam untul rece taiat cuburi, zaharul si faina. Pornim robotul pt inca cateva secunde si gata. Punem "firimiturile" peste prunele din tava, le distribuim uniform si dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute. Mai lasam prajitura inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, scoatem tava, o lasam sa se racesaca complet, portionam prajitura si servim. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu prune si crumble cu martipan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca

Postat de merisor67

Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca

Biscuitii si nuca le-am pus pe un fund de lemn  si le-am tasat cu ajutorul sucitorului, dar nu am sfaramat de tot. Eu am folosit niste biscuiti mai dulci si care s-au sfaramat imediat,...

Citeste continuarea

Sandwich cu crema mascarpone

Postat de Irina

Sandwich cu crema mascarpone

Am separat intai galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am mixat bine cu zaharul. Am adaugat cacao, zahar vanilat, esenta de rom. Albusurile batute spuma le-am pus peste compozitie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2014, 20:18
Tu vrei sa o intreci pe Miha la numarul de retete?
la 12.07.2014, 20:26
la 12.07.2014, 20:27
bun bun
la 12.07.2014, 20:28
Senzational arataImi place ideea tare mult
la 12.07.2014, 20:33
Cleme, tu ai mai multe ca si mine

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking