Pandispan cu prune cu toping de ciocolata

Postat de timea in Prajituri
23 Noi 2012 | 6645 vizualizari
Pandispan cu prune cu toping de ciocolata

Usor, rapid si gustos!

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 350 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr prune fara samburi
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt

Mod de preparare

Mixam ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.

Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Asezam deasupra prunele, peste care presaram zaharul vanilat si scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete.

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Turnam glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam cateva dungi de glazura peste fiecare cub de prajitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu prune cu toping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa de post cu visine si nuca

Postat de mirela0911

Desert negresa de post cu visine si nuca

Laptele de cocos se toarna intr-un bol impreuna cu apa minerala. (Eu am avut din conserva, a trebuit sa-l incalzesc usor pentru a-l putea scoate). Se pune sarea, zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Mini checuri cu portocala si ghimbir

Postat de oanapl

Mini checuri cu portocala si ghimbir

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.  Faina o amesteci cu praful de copt, sarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2012, 15:45
prima servita
la 23.11.2012, 15:47
wow ce bine arata
la 23.11.2012, 15:50
Arata grozav!
la 23.11.2012, 15:52
Laurenta cu drag
la 23.11.2012, 15:52
Geanina , Rhapsody multumesc

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking