Ingrediente
- 200 gr fulgi de mei
- 400 ml lapte de cocos
- 1 lingura zahar optional
- 300 gr caise
- 3 linguri zahar
- 1 lingura coniac
Mod de preparare
Infierbantam intr-un vas laptele de cocos impreuna cu lingura de zahar. Stingem focul, punem fulgii de mei si acoperim cu un capac pana fulgii absorb tot laptele.
Intr-o tigaie, punem zaharul la caramelizat. Cand zaharul a capatat o culoare aramie, frumoasa, adaugam caisele taiate felii. Agitam usor tigaia, pana caisele incep sa isi lase zeama si se inmoaie usor. Adaugam si coniacul si mai lasam sa dea 2-3 clocote.
Asezam in cupe budinca si caisele in straturi succesive si servim la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din fulgi de mei cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|