Desert budinca din resturi de cozonac

Postat de oanapl in Prajituri
21 Apr 2017 | 5051 vizualizari
Desert budinca din resturi de cozonac

Delicii de Paste Daca v-au ramas bucati mari de cozonac ar fi pacat sa le aruncati. Va invit sa incercati si voi aceasta budinca delicioasa din resturi de cozonac.

Ingrediente

  • 500 g resturi de cozonac
  • 300 ml lapte
  • 6 oua
  • 50 g zahar
  • 30 g stafide
  • esenta de rom
  • 100 g unt

Mod de preparare

Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase, cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm. 

Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac, presarand cateva stafide deasupra (puteti pune mai multe stafide; eu am avut cozonac cu stafide si rahat si am folosit mai putine stafide).
Bati ouale cu zaharul macinat, cu ajutorul unui mixer, apoi adaugi laptele si 50 g de unt topit si omogenizezi compozitia. Torni jumatate din aceasta compozitie peste cozonac, avand grija fie insiropat bine. Acoperi cu restul de cozonac si stafide si insiropezi cu cealalta jumatate de lichid.

Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 15 minute. Scoti si tai bucatele de unt (50 g) deasupra budincii de cozonac si il reintroduci la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana cand budinca trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din resturi de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta cu dovleac

Postat de Oana

Reteta de placinta cu dovleac

Iata cat de simplu se prepara  Reteta de placinta cu dovleac Foi : Se pune faina in vasul robotului cu un praf de sare si se adauga untul rece taiat cubulete. Se amesteca pana devine...

Citeste continuarea

Crostata cu piersici si caise

Postat de timea

Crostata cu piersici si caise

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2017, 15:10
Îmi place când ce rămâne nu se aruncă, ci se reinventează...
la 21.04.2017, 15:28
e foarte buna budinca
la 21.04.2017, 15:39
la 21.04.2017, 15:42
Buna!
la 21.04.2017, 16:56

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking