Ingrediente
- 500 g resturi de cozonac
- 300 ml lapte
- 6 oua
- 50 g zahar
- 30 g stafide
- esenta de rom
- 100 g unt
Mod de preparare
Cureti cozonacul de coaja si il tai in felii groase, cam de un deget si apoi in cubulete de 2-3 cm.
Ungi cu unt un vas termorezistent si asezi un strat de cozonac, presarand cateva stafide deasupra (puteti pune mai multe stafide; eu am avut cozonac cu stafide si rahat si am folosit mai putine stafide).
Bati ouale cu zaharul macinat, cu ajutorul unui mixer, apoi adaugi laptele si 50 g de unt topit si omogenizezi compozitia. Torni jumatate din aceasta compozitie peste cozonac, avand grija fie insiropat bine. Acoperi cu restul de cozonac si stafide si insiropezi cu cealalta jumatate de lichid.
Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 15 minute. Scoti si tai bucatele de unt (50 g) deasupra budincii de cozonac si il reintroduci la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana cand budinca trece testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din resturi de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|