Ingrediente
Pentru blat -génoise:
- 5 linguri de indulcitor natural erithritol ( sau 80 g de zahar)
- 6 oua
- 100 g de ciocolata neagra 85%
- vanilie
- 1/2 lingura praf de copt
Pentru garnitura :
- 200 ml de smantana lichida
- 2 linguri bune de mascarpone
- 100 g de crema de castane
- 1 lingura de rom
Pentru decor :
- 100 g de ciocolata neagra 85%
- 100 ml de smantana lichida
- 1 lingura de crema de castane
- 2-3 castane confiate
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180°C.
Blat -génoise:
Puneti ciocolata la topit la bain-marie si lasati sa se raceasca.
Separati albusurile de galbenusuri. Se bat albușurile spuma adaugand treptat 1 lingura de indulcitor si praful de copt.
Frecati galbenusurile cu restul de indulcitor si vanilia timp de 10 minute. Puneti ciocolata topita , amestecati si incorporati albusurile batute spuma.
Varsati aluatul pe o placa acoperita cu hartie de copt si coaceti timp de 14 minute. Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se -nruleaza rapid in noua hartie. Se lasa sa se raceasca.
Pregatiti garnitura: Bateti la robot smantana lichida cu mascarponele pana obtineti o frisca.
Cand crema se tine bine adaugati romul si treptat crema de castane.
Derulati biscuitul. Puneti crema deasupra lui (pastrati 2 linguri pentru decorul final) .
Am pus un pic de castana confiata maruntita si am rulat biscuitul strans.
Puneti-l din nou in hartie si dati-l la rece cel putin 1 ora. Puneti ciocolata la topit cu smantana la bain-marie si amestecati bine.
Taiati marginile si puneti prajitura pe un gril.
Varsati crema ganache deasupra. Dati la rece 1 ora.
Scoateti si decorati cu crema pastrata si cu castane confiate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert buturuga cu ciocolata si crema de castane (fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|