Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
2 Iun 2019 | 6471 vizualizari
Desert chec bicolor cu sana si capsuni

Ingrediente

  • 300 g capsuni + 50 g zahar
  • 10 oua
  • 1 praf de sare
  • 20 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri ulei
  • 330 g sana cu 3,6% grasime
  • 600 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 10 g cacao
  • 1 lingura apa

Mod de preparare

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu 50 g zahar si se dau deoparte, amestecandu-le din cand in cand.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie, uleiul si sana si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, usor, de jos in sus, cu ajutorul unei spatule din silicon. Se adauga apoi 2/3 din capsuni (fara siropul lasat).

Se toarna aluatul in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, pastrand 3-4 linguri de aluat, care se amesteca cu cacaua si cu o lingura de apa.

Peste aluatul din tavi se toarna aluatul cu cacao si se amesteca, de jos in sus, cu o furculita. Se presara capsunile pastrate peste aluatul bicolor.

Se introduc tavile la cuptor pana cand checurile trec de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec bicolor cu sana si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu untura si smantana

Postat de Constelatialeu

Fursecuri cu untura si smantana

Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de portocala. Omogenizam bine toate ingredientele, apoi punem praful de copt si stoarcem...

Citeste continuarea

Desert briose cu afine

Postat de BakeUpArtist

Desert briose cu afine

Am pus afinele cu apa pe foc mic, am adăugat 50 de grame de zahăr și am gătit la foc mic, pentru 8-9 minute, zdrobind afinele. Am adăugat sucul de portocală și coaja, și am mai lăsat pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2019, 21:48
Ce bine arata!
la 02.06.2019, 21:54
Ce bine arată...!
la 02.06.2019, 21:57
Multumesc, dragilor!
la 02.06.2019, 22:19
Minunat!
la 02.06.2019, 22:56
Ce checuri pufoase si gustoase!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking