Ingrediente
- 500 gr faina tip 00
- 200 gr unt
- 250 gr zahar
- 3 oua
- 300 ml lapte
- esenta de rom
- 1 plic praf de copt
- 50 gr cacao
- zahar pudra
Mod de preparare
Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) si 200 gr zahar și mixam pana ce devin ca o crema .Punem esenta de rom si mixam in continuare.
Adaugam apoi ouale unul câte unul.NU puneti toate ouale deodata ,ci pe rand ,mixand bine după fiecare .
Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bol putin cate putin alternând cu 250 ml lapte .
Cand compoziția este gata,turnam in doua forme de chec ( tapetate cu hârtie pentru copt ) .Doar 2/3 din compoziție.
Restul il amestecam cu 50 gr cacao,50 ml lapte și 50 gr zahar ....
Turnam compoziția neagra in tăvi peste compoziția alba si amestecam usor cu o lingura.
Dam tăvile la cuptor ,la 180 grade pentru 45 minute.
Lasam checurile sa se răcorească complet inainte de a le felia.
Dupa plac, presaram zahar pudra.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cacao si rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|