Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata

Postat de ancutsa in Dulciuri
29 Apr 2021 | 2420 vizualizari
Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata

Am pregătit acest chec în note de primăvară: cu căpșuni și afine, coajă de lămâie și apă de flori de portocal. La final, l-am glazurat cu ciocolată cu lapte. și l-am decorat cu căpșuni și frunze de mentă (din ghiveciul meu mic pe care l-am îngrijit cu drag). Un desert deloc complicat, dar delicios, de weekend sau orice altă ocazie. Retete pascale

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 ouă mari,
  • 100 g căpșuni proaspete,
  • 100 g afine congelate,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță coajă de lămâie,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • 80 ml ulei,
  • 120 + 25 g făină,
  • 7 g praf de copt,
  • Decor:
  • Frunze de mentă, după gust,
  • 4 căpșuni proaspete,
  • 50 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao

Mod de preparare

Aluatul:

Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă.

Amesteci fructele cu 25 g (o lingură) făină și le adaugi la aluat, amestecând cu mișcări largi, pentru a nu desumfla compoziția. Făina le ajută să plutească frumos în aluat și să nu se scufunde la baza blatului.

Torni aluatul într-o tavă pentru chec, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.

Lași checul la răcit.

 

Pentru decor:

Decorezi checul cu ciocolată topită, căpșunile spălate și tăiate în jumătăți, dar și frunzulițele de mentă spălate și uscate.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/chec-cu-capsuni-si-afine-si-glazura-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu bostan mere si gutui

Postat de ianculubita

Placinta cu bostan mere si gutui

Bostanul curatat de coaja,gutuile si merele spalate,le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,le punem intr-un vas pe foc impreuna cu 1lingura unt si zahar; amestecam mereu iar cand a scazut tot...

Citeste continuarea

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

Crema de cacao: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul, amidonul, apoi puneti pudra de roscove cernuta. Amestecati bine, transferati cratita pe foc. Invartiti conntinuu cu un tel, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2021, 17:53
Arata foarte bine! Ce arome! Apa de flori de portocal e foarte delicata si minunata!
la 29.04.2021, 18:03
la 29.04.2021, 19:23
la 29.04.2021, 21:13
Ce fain arată...!
la 29.04.2021, 21:30
bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking