Ingrediente
- Aluat:
- 5 ouă mari,
- 100 g căpșuni proaspete,
- 100 g afine congelate,
- Un praf de sare,
- 5 ml îndulcitor,
- 1 linguriță coajă de lămâie,
- 1 linguriță apă de flori de portocal,
- 80 ml ulei,
- 120 + 25 g făină,
- 7 g praf de copt,
- Decor:
- Frunze de mentă, după gust,
- 4 căpșuni proaspete,
- 50 g cuvertură de ciocolată cu lapte Callebaut 33,6% cacao
Mod de preparare
Aluatul:
Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă.
Amesteci fructele cu 25 g (o lingură) făină și le adaugi la aluat, amestecând cu mișcări largi, pentru a nu desumfla compoziția. Făina le ajută să plutească frumos în aluat și să nu se scufunde la baza blatului.
Torni aluatul într-o tavă pentru chec, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 30-35 de minute sau până trece testul scobitorii.
Lași checul la răcit.
Pentru decor:
Decorezi checul cu ciocolată topită, căpșunile spălate și tăiate în jumătăți, dar și frunzulițele de mentă spălate și uscate.
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/chec-cu-capsuni-si-afine-si-glazura-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|