Ingrediente
- 400g dovleac
- 80 g zahăr alb
- 100g zahăr brun
- 4 ouă
- 200ml ulei
- 270g făină
- ½ plic praf de copt
- 1 vârf cuțit de sare
- Scorțișoară
- 50g ciocolată
Mod de preparare
Tai dovleacul felii și le coci în cuptor pentru 40 de minute apoi le lași să se răcească. Cureți dovleacul de coajă, îl storci bine de apă și îl mixezi până obții o cremă.
Separi ouăle și mixezi albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat. Adaugi gălbenușurile, uleiul și dovleacul si mixezi până se omogenizează compoziția. Adaugi scorțișoara și făina cernută cu praful de copt și amesteci ușor de jos în sus, cu o lingură de lemn. Adaugi ciocolata tăiată cubulețe mici (sau folosești bănuți de ciocolată) și omogenizezi compoziția.
Aluatul îl torni într-o tavă tapetată cu unt și făină sau într-o tavă de silicon unsă cu unt (eu am turnat în 2 forme mai mici). Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Lași să se răcorească și servești.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|