Ingrediente
- 5 ouă mari,
- Un praf de sare,
- 5 ml îndulcitor,
- 120 ml ulei,
- 3 linguri făină,
- 5 linguri nuci rumenite și măcinate,
- 1 linguriță praf de copt
- Opțional: gem de casă
Mod de preparare
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, amestecând bine.
Se adaugă după aceea praful de copt, nucile și făina, amestecând acum ușor, cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.
Se toarnă aluatul într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, aprox 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii, apoi se lasă la răcit (dacă aveți răbdare).
Se servește cu gem de casă.
Porții: 4 (12 felii)
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/chec-cu-nuci.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|