Ingrediente
- 1 cana de albusuri / 300 gr
- 185 gr zahar
- 185 gr faina
- 1 lingura cu varf cu cacao
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
- 100 gr nuca
- 70 gr ciocolata alba + 1 lingura de ulei
Mod de preparare
Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.
Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si nuca taiata grossier.
Tapetam formele de chec cu hartie de copt si turnam 3/4 din compozitie. Compozitia care ramane in bol o amestecam cu cacao si o adaugam peste chec. Amestecam usor cu spatula si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Ciocolata o topim cu o lingura de ulei si o punem cu ajutorul unei linguri deasupra checului. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|