Desert chec din albusuri cu ciocolata alba

Postat de eumimi in Prajituri
14 Mai 2021 | 2944 vizualizari
Desert chec din albusuri cu ciocolata alba

" Retete pascale" De sarbatori ne raman intotdeauna albusuri, eu am facut un chec delicios.

Ingrediente

  • 1 cana de albusuri / 300 gr
  • 185 gr zahar
  • 185 gr faina
  • 1 lingura cu varf cu cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 100 gr nuca
  • 70 gr ciocolata alba + 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.

Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si nuca taiata grossier.

Tapetam formele de chec cu hartie de copt si turnam 3/4 din compozitie. Compozitia care ramane in bol o amestecam cu cacao si o adaugam peste chec. Amestecam usor cu spatula si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Ciocolata o topim cu o lingura de ulei si o punem cu ajutorul unei linguri deasupra checului. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

Postat de RODIMUR

Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata

Se mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată...

Citeste continuarea

Desert pandispan glazurat, economic, din albusuri

Postat de RODIMUR

Desert pandispan glazurat, economic, din albusuri

Se scot albușurile din timp de la congelator, ca să se dezghețe normal, până ce ajung la temperatura camerei, știind că dacă sunt reci, nu se mixează bine. La început se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2021, 09:36
Pufos și bun...!
la 14.05.2021, 09:41
la 14.05.2021, 09:57
la 14.05.2021, 09:57
Multumesc!
la 14.05.2021, 10:17
Delicios!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking