Desert chec dungat

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
31 Oct 2018 | 7377 vizualizari
Desert chec dungat

Un chec pufos si de efect.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri de ulei
  • 1 si 1/2 cana faina
  • un varf de cutit praf de copt
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri cacao

Mod de preparare

Am pus intr-un vas pe foc zaharul cu apa si am lasat pana s-a topit zaharul.

Intre timp am mixat spuma albusurile cu un praf de sare. Am adaugat treptat peste albusurile spuma, siropul fierbinte, mixand continuu.

Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. La final am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt.

Am impartit compozitia in doua. Una am lasat-o alba, iar in cealalta am adaugat cacao.

Eu am facut un singur chec intr-o tava de cozonac. Am asezat hartie de copt in tava si am pus altenativ un rand din compozitia alba, unul din cea maro. Randul doi am pus invers, peste compozitia maro am pus alba si peste cea alba maro.

Am introdus tava in cuptorul incins pana s-a rumenit si s-au desprins marginile. Am facut si testul cu scobitoarea.

Am obtinut un chec foarte frumos vizual, dar si foarte gustos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec dungat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu ovaz si ciocolata

Postat de Irina

Biscuiti cu ovaz si ciocolata

Cei mai buni biscuiti, ever! Nu degeaba prefer eu dulciurile facute in casa. Am incins intai cuptorul la 180 grade. Am pus untul topit impreuna cu zaharul si le-am mixat, dupa care am...

Citeste continuarea

Desert clafoutis cu struguri

Postat de RODIMUR

Desert clafoutis cu struguri

Se aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie  uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2018, 23:47
Bun chec ai făcut, Georgiana!
la 01.11.2018, 00:19
la 01.11.2018, 05:38
la 01.11.2018, 08:23
Bun!
la 01.11.2018, 09:14

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking