Desert chec fara zahar adaugat, cu nuci, ovaz si merisoare

Postat de Satisfyyourcravings in Dulciuri
6 Mai 2018 | 3489 vizualizari
Desert chec fara zahar adaugat, cu nuci, ovaz si merisoare

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 grame ovaz
  • 345 grame piure de mere cu bucati, fara zahar adaugat (eu l-am cumparat gata preparat)
  • 1 linguri praf de copt
  • 1 lingura pudra de scortisoara
  • sare
  • 115 grame nuci neprajite si nesarate (eu am folosit migdale, alune de padure, macadamia, nuci)
  • 100 grame merisoare uscate

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o forma mica de chec cu hartie de copt. 

Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu ovazul, praful de copt, scortisoara si sare. Se amesteca bine. 

Se toaca nucile nu foarte marunt si se adauga peste compozitia obtinuta anterior, impreuna cu meriosarele. Se amesteca pentru omogenizare. 

Se transfera in forma de chec si se coace 45 de minute in mijlocul cuptorului. Se lasa la racit complet, inainte de a fi indepartat din forma. Se taie felii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec fara zahar adaugat, cu nuci, ovaz si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chec in trei culori

Postat de Pungasa_Rogue

Chec in trei culori

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul. Se adauga 300 ml lapte, uleiul, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se mixeaza. Jumatate din aluat se pune in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de ciocolata si banane

Blat : Am folosit tava mare de la aragaz ( aragazele astea noi, sunt mai mari decat cele clasice, deci tava este mare, n-am masurat-o, ca n-am gasit ruleta), pe care am tapetat-o cu hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2018, 17:15
si gustos si sanatos!
la 06.05.2018, 17:22
la 06.05.2018, 17:31
la 06.05.2018, 18:17
la 06.05.2018, 20:40
Ce bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking