Desert chec fara zahar adaugat, cu nuci, ovaz si merisoare

Postat de Satisfyyourcravings in Dulciuri
6 Mai 2018 | 3401 vizualizari
Desert chec fara zahar adaugat, cu nuci, ovaz si merisoare

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 grame ovaz
  • 345 grame piure de mere cu bucati, fara zahar adaugat (eu l-am cumparat gata preparat)
  • 1 linguri praf de copt
  • 1 lingura pudra de scortisoara
  • sare
  • 115 grame nuci neprajite si nesarate (eu am folosit migdale, alune de padure, macadamia, nuci)
  • 100 grame merisoare uscate

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o forma mica de chec cu hartie de copt. 

Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca cu ovazul, praful de copt, scortisoara si sare. Se amesteca bine. 

Se toaca nucile nu foarte marunt si se adauga peste compozitia obtinuta anterior, impreuna cu meriosarele. Se amesteca pentru omogenizare. 

Se transfera in forma de chec si se coace 45 de minute in mijlocul cuptorului. Se lasa la racit complet, inainte de a fi indepartat din forma. Se taie felii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec fara zahar adaugat, cu nuci, ovaz si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cosulete cu crema de capsuni si Miez de lapte

Postat de MotanLaOale

Cosulete cu crema de capsuni si Miez de lapte

Aluatul se lasa la dezghetat. Se intinde pe blatul de lucru (cu mana) si se taie patrate perfecte (daca nu sunt perfecte nu iese). Eu am taiat o foaie in 6 patrate. Fiecare patrat se taie...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu smantana si nuca

Postat de rocsi_1612

Desert cozonac cu smantana si nuca

Aluatul: Intr-un vas puneti drojdia, o lingurita zahar, 4-5 linguri lapte cald si o lingura faina. Le amestecati bine si lasati sa creasca 10-15 minute. Intr-un bol cerneti faina, presarati un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2018, 17:15
si gustos si sanatos!
la 06.05.2018, 17:22
la 06.05.2018, 17:31
la 06.05.2018, 18:17
la 06.05.2018, 20:40
Ce bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking