Ingrediente
- 6 oua
- 200 g zahar
- 60 m ulei
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt (optional)
- putina sare
- 1 lingurita zeama de lamaie
- o lingurita coaja rasa de lamaie
- o lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
Mixeaza albusurile cu putina sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul, pana obtii o bezea lucioasa.
Bate cu un tel galbenusurile si pune uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, pana se umfla.
Toarna galbenusurile peste bezea si amesteca usor, cu o spatula, apoi adauga coaja de lamaie si extractul de vanilie.
Amesteca faina cu praful de copt si cerne-le peste compozitie.
Amesteca usor cu spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza toata faina.
Tapeteaza cu ulei si faina doua tavi dreptunghiulare si imparte compozitia in doua
coace checul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute si poti sa verifici daca este copt cu scobitoarea.
Scoate checul din cuptor si lasa-l la racit in tava, apoi scoate-l pe un gratar sa se raceasca de tot.
La final poti sa-l pudrezi cu zahar pudra sau cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec simplu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|