Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara

Postat de merisor67 in Prajituri
8 Aug 2018 | 5249 vizualizari
Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara

Despre acest chec de post cu dulceață de gutui, pot să spun că a ieșit chiar neașteptat de bun și are o îmbinare de arome tare plăcută. Are o culoare foarte frumoasă de la dulceața de gutui și o textură ușor aerată și ușor umedă.  

Ingrediente

  • 270 g dulceață de gutui
  • 200 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • un praf sare
  • 450 g făină
  • 50 g pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • zahăr pudră cu scorțișoară, pentru decor

Mod de preparare

Desfacem borcanul cu dulceață și răsturnăm conținutul într-un bol.

Eu am avut o dulceață cu niște cuburi de gutui ceva mai mari.

Amestecăm uleiul cu apa.

Cernem o parte din făină (250 g) împreună cu praful de copt și cacaua.

Aducem pe masa de lucru si celelalte ingrediente: pesmetul, scortisoara, sarea.

Peste uleiul amestecat cu apa adaugam dulceata si amestecăm bine, dar cu mare grijă să nu strivim bucățile de gutui.

Apoi adăugăm, in ploaie, amestecul de faina cu cacao si praf de copt.

Amestecăm cu o spatulă de lemn sau silicon, de jos în sus, până când se omogenizează bine compoziția.

Adăugăm și puțină sare pentru accentuarea gustului, apoi continuăm a adăuga făina, până obținem o compoziție de consistența celei de chec, dar ceva mai groasă.

Gustăm compoziția și dacă mai este cazul, mai adăugăm zahăr.

Eu am mai adăugat 2 linguri, asta depinde de cât de dulce este dulceața.

Adăugăm și scorțișoara și completăm apoi cu pesmetul.

Îmi place să pun și pesmet pentru că textura prăjiturii va fi una ușor aerată cu pesmet în compoziție, asta am constatat eu de câte ori l-am folosit.

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și întindem compoziția în ea.

Coacem checul pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, sau până când se rumenește frumos la suprafață și pe margini.

Lăsăm apoi checul să se răcească și îl pudrăm cu zahăr amestecat cu scorțișoară, apoi îl porționăm.

Eu l-am porționat în 16 felii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Prajitura Madness

Postat de Constelatialeu

Prajitura Madness

Blat: Galbenusurile cu 10 linguri zahar se mixeaza pana devin o spuma cremoasa,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi cacaoa si praful de copt,se omogenizeaza bine.Apoi punem faina si albusurile...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Foile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 08.08.2018, 11:36
Trebuie să încerc și eu într-o zi, checul ăsta...! Cred că e tare bun...!
la 08.08.2018, 11:46
Nouă ne-a plăcut tare mult, Rodica!
la 08.08.2018, 11:58
Eeeeeer,cum stii ce e bun!
la 08.08.2018, 12:00
bun bun
la 08.08.2018, 12:18
Minunat arata! cred ca-l voi incerca zilele astea, poate cu alta dulceata!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking