Desert chec umplut

Postat de eumimi in Prajituri
1 Iun 2017 | 5020 vizualizari
Desert chec umplut

Asa am transformat eu banalul chec intr-un desert extrem de delicios care a avut mare succes. Ar fi trebuit sa fac 2 checuri :))

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 130 g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 g mascarpone
  • 400 g crema de ciocolata
  • cacao

Mod de preparare

Pregatim mai intai checul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 35-40 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Intre timp, pregatim crema: mixam mascarponele rece cu crema de ciocolata, pentru 1-2 minute pana cand se omogenizeaza bine. Dam crema la rece.

Checul, dupa ce s-a racit, il taiem in felii pe diagonala.

Ungem fiecare felie cu crema de mascarpone, daca ne mai ramane crema, imbracam checul.

Mie mi-a ramas doar foarte putina crema pe care am pus-o deasupra checului. Am presarat cacao deasupra.

Lasam 1-2 ore la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec umplut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Coronita de Craciun

Postat de ancutsa

Desert Coronita de Craciun

    Blatul coroniței:  se separă ouăle. Se bat spumă albușurile și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, pudra de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2017, 11:59
Delicios!
la 01.06.2017, 12:06
la 01.06.2017, 12:12
la 01.06.2017, 12:16
Si mie imi place
la 01.06.2017, 13:36
Multumesc!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking