Desert checul mofturosilor

Postat de MotanLaOale in Prajituri
17 Sep 2014 | 91675 vizualizari
Desert checul mofturosilor

Este facut la dorinta nepotului si fiului meu. "Sa faci o prajitura fara nimic sa o mancam cu lapte", nimic referindu-se la fructe, stafide, nuca, alune.... a sost cererea mofturosilor familiei. :))) Desi fara mai nimic a iesit bun! "Sa mai faci, ca bun l-ai facut!" a fost aprecierea suprema! :))))

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 pahare lapte
  • 3/4 pahar ulei masline
  • 1 si 1/2 pahar zahar
  • 4 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 1 lamaie
  • un praf sare
  • pahar = 250ml

Mod de preparare

Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa.

Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.

Se adauga uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.

Se omogenizeaza si se imparte compozitia in doua castroane in proportia de 1 la 3.

In castronul cu mai multa compozitie se pune coaja de la lamaie si se amesteca.

In celalalt castron se pune cacao zmestecata cu 3 linguri de lapte si se omogenizeaza. Laptele are rolul de a mentine compozitia la acceasi densitate si sa nu se "scufunde" la fundul tavii de copt.

Se tapeteaza doua forme de chec cu ulei si faina si se toarna compozitia alba in mod egal in cele doua tavi.

Deasupra se toarna compozitia cu cacao in mod egal in cele doua tavi.

Se fac niste miscari in zig zag cu o furculita (sau scobitoare) in compozitia din tavi ca sa se intrepatrunda cele doua compozitii.

Se introduc tavile in cuptorul preincalzit la foc potrivit spre mare pentru 30-40 minute.

Se face testul cu scobitoarea si cand checul este rumenit frumos, este gata.

Se lasa sa se raceasca 15-20 minute si se scoate din tava.

Se taie cand este rece iar cand este cald se rupe. :))))

Se serveste cu o cana de lapte sau cafea.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert checul mofturosilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu dovleac si cu nuca

Postat de eumimi

Placinta cu dovleac si cu nuca

Mai intai pregatim dovleacul: il dam pe razatoarea mare, il punem intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si lasam la foc mica amestecand din cand in cand pana cand nu mai are zeama. La final...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust. Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2014, 13:32
chiar eram curioasa sa vad ,de ce a mofturosilor
la 17.09.2014, 13:36
la 17.09.2014, 13:37
arata grozav!!
la 17.09.2014, 13:38
Stiu ei,mofturosii ce stiu!
la 17.09.2014, 13:41
Multumesc

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking