Desert cheesecake copt, cu cirese

Postat de momo121 in Dulciuri
19 Iun 2018 | 4293 vizualizari
Desert cheesecake copt, cu cirese

O prajitura perfecta si racoritoare pentru zilele calduroase de vara!
  O compozitie de branza lejera cu stratul de cirese se combina perfect atunci cand vrem ceva dulce.
Chiar daca timpul de coacere este mai lung, mana de lucru este pe cat se poate fara efort! "Picnicul Bucatarasilor"

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuiti
  • 200 g biscuiti oreo (dar se pot folosi si cei obisnuiti)
  • 60 g unt topit
  • Pentru crema de branza
  • 200 g branza de vaci
  • 800 g crema de branza (fromage frais)
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 5 oua mari
  • esenta de vanilie
  • Pentru topping cirese:
  • 400 g cirese proaspete
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de amidon
  • putina zeama de lamaie

Mod de preparare

 Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt,
apesam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este gata umplutura.

     Inainte de a ne apuca de umplutura, pornim cuptorul la 170 grade C.

Pentru crema de branza:

          Intr-un bol punem branza de vaci, crema de branza, zaharul, faina si mixam la viteza medie 2 minute pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam si ouale unul cate unul, mixand circa 30 secunde pentru fiecare, dupa care punem esenta de vanilie cu zaharul vanilat si mixam din nou la viteza mica pana obtinem o compozitie aerata si spumoasa.
          Turnam umplutura rezultata peste biscuitii maruntiti, iar inainte de a baga cheesecakeul la cuptor, imbracam tava pe dinafara cu folie de aluminiu si asezam tava intr-o alta tava, mai mare (cea de la aragaz) si dam totul la cuptor pentru 15 minute la 170 grade C, apoi reducem intensitatea cuptorului la 120 grade C, pentru 70-80 minute, pana observam ca interiorul cheesecakeului se misca usor ca un jeleu.

       Daca aveti un cuptor obisnuit, timpul de coacere este diferit, coaceti la foc mic pana obtineti o culoare usor aurie pe margini si galbuie in interior.

      Cand este gata, il scoatem pe un gratar si cu un cutit desprindem marginile tavii si lasam sa se raceasca complet.

Pentru sosul de fructe:
      Ciresele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam intr-un ibric marisor impreuna cu celelalte ingrediente si fierbem pana obtinem un sos bine legat.
       Dam deoparte, iar cand este caldut, il turnam peste cheesecake.
Cand este complet rece, dam la frigider pentru minim 2 ora.

Se serveste rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake copt, cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2018, 11:07
Delicios!
la 19.06.2018, 11:09
Ce bunatate!
la 19.06.2018, 11:11
la 19.06.2018, 11:13
la 19.06.2018, 13:21
Fooarte bun !!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking