Desert cheesecake cu afine

Postat de BakeUpArtist in Dulciuri
29 Iul 2017 | 5913 vizualizari
Desert cheesecake cu afine

A început sezonul afinelor, s-au umplut magazinele. Și dacă tot am dat peste ele la orice raft, m-am aprovizionat și eu cu o punguță. Nu obișnuiesc să le consum simple, așa că am decis să fac un desert. Tind să cred că le-am pus în valoare destul de bine: aromă, textură, culoare.

Ingrediente

Pentru crustă am folosit:

  • 100 de grame de biscuiți integrali;
  • 1 lingură de cacao;
  • 2 lingurițe de zahăr pudră;
  • 50 de grame de unt;

Pentru cheesecake:

  • 250 de grame de afine;
  • 1 ceașcă de apă;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 1 linguriță de gelatină granule;
  • 300 de grame de mascarpone;
  • 2 linguri de miere;
  • un praf de scorțișoară;

Mod de preparare

Am început prin a face crusta: am mărunțit biscuiții, am adăugat cacao, zahăr pudră și apoi am amestecat cu untul topit. Am presat pe baza unei tăvi de tort cu diametrul de 20 de centimentri și am lăsat-o deoparte.

Am pus afinele într-o cratiță și am pus o ceașcă de apă, numai cât să le acopăr, pentru că nu am vrut să iasă un compot, ci un sos concentrat și aromat. Am adăugat zahărul și am fiert pentru aproximativ 10 minute la foc mic, amestecând constant și zdrobind afinele. Am oprit focul și am strecurat.

După ce s-a mai răcit sosul, am adăugat o linguriță de gelatină hidratată în prealabil în 50 de mililitri de apă rece și am amestecat până s-a dizolvat.

Mai departe, am mixat brânza cu 2 linguri de miere și cu un praf de scorțișoară, iar apoi am adăugat afinele și am omogenizat.

Am turnat compoziția peste crusta de biscuiți, am dat cu tava de masă de câteva ori, să sparg bulele de aer și am dat la rece pentru cel puțin 2 ore.

 Eu am lăsat puțin sos de afine deoparte, ca să îl pot pune peste cheesecake-ul rece. Yummy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert New York cheesecake

Postat de rocsi_1612

Desert New York cheesecake

Macinati biscuitii in robot. Untul il topiti. Amestecati biscuitii cu untul. Tapetati o tava de 23 cm detasabila, cu hartie de copt, dar numai la baza, nu si in sus. Puneti amestecul cu biscuiti,...

Citeste continuarea

Desert matcha cheesecake

Postat de oanapl

Desert matcha cheesecake

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine. Tapetezi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2017, 12:38
foarte bun! arata bestial!!!
la 29.07.2017, 13:02
la 29.07.2017, 15:14
la 29.07.2017, 18:28
bun, bun!
la 29.07.2017, 22:10
super

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking