Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Postat de mirela0911 in Torturi
9 Dec 2017 | 4385 vizualizari
Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Am pregatit acest cheesecake special pentru aceasta dubla aniversare, reteta cu nr.700 si 7 ani de Bucataras. 7 ani in care am invatat multe de la voi, bucatarasii, am experimentat, am evoluat.  Eu zic ca am evoluat chiar bine, daca ma uit la primele retete postate, rosesc din cap pana in picioare. :))) Ma bucur tare mult ca existati, ca faceti parte din viata mea, ca am reusit sa ma vad cu multi dintre voi, sa legam prietenii chiar daca suntem departe unii de ceilalti. Va multumesc pentru clipele minunate petrecute alaturi de voi in acesti 7 ani! :x >:d<

Ingrediente

  • 150 g biscuiti Petit
  • 100 g unt topit
  • 900 g branza cremoasa
  • 150 g zahar pudra vanilat (sau dupa gust)
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 plic gelatina
  • 100 g afine congelate
  • 2 lg zahar
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lgt gelatina
  • pt decor: afine si coacaze

Mod de preparare

Se macina biscuitii. Se adauga untul topit si se amogenizeaza. Se tapeteaza o tava rotunda cu folie de aluminiu si se toarna amestecul de biscuiti. Se preseaza bine si se da tava la rece.

Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul pudra vanilat si cele 2 lg de zeama de lamaie. Separat se mixeaza frisca. Se amesteca cele doua imoreuna.

Intr-o craticioara se pun afinele cu zaharul si zeama de lamaie. Se pun pe foc mic si se amesteca continuu pana lasa sirop si se topeste bine zaharul. Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe plic. Se ia 1 lgt din gelatina si se pune peste afinele caldute. Se amesteca bine pana se topesc granulele. Se lasa deoparte.

Restul de gelatina se incalzeste usor pana se dizolva, se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se toarna peste crema de branza. Se omogenizeaza bine. Se imparte in 3 parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (64)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu crema de ciocolata

Postat de Meea

Tort cu crema de ciocolata

Blatul: Cuptorul meu nu coace prea bine asa ca eu  a trebuit sa fac blaturile pe rand (in numar de 3). Asadar pentru primul blat mixam spuma tare albusurile. Separat,mixam galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata alba si afine

Postat de alexandra_marcu

Tort cu mousse de ciocolata alba si afine

BLATUL: Incepem prin a separat albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga treptat cate o lingura de zahar. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si se pun pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2017, 07:22
Delicios! Felicitari! La multi ani!
la 09.12.2017, 07:29
La multi ani si multe retete!
la 09.12.2017, 08:05
Felicitari Mirela! Minunate preparate ne aduci mereu! Mai vrem!!!
la 09.12.2017, 08:13
Multumesc, Dantes!
la 09.12.2017, 08:13
Motanel multumesc!

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking