Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
3 Iun 2017 | 6973 vizualizari
Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Cand stiu ca am musafiri si nu am mult timp la dispozitie sa pregatesc cine stie ce desert, mereu optez pentru un cheesecake fara coacere. Mi se pare ca e cel mai fain desert, este si cu crema si in plus, acum fiind piata plina de fructe proaspete si parfumate, profit sa le folosesc cat mai des. Rapid, delicios, parfumat, racoros, ce iti mai poti dori? Poate il pregatiti si voi!

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 130 gr biscuiti simpli
  • 70 gr piscoturi
  • 80 gr unt

Pentru crema:

  • 550 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 50 ml frisca lichida
  • 80 gr zahar pudra
  • 2-3 lingurite esenta de vanilie
  • 3 foi de gelatina (5 gr)
  • 12 capsuni ( in functie de tava folosita)

Pentru decor:

  • 50 gr ciocolata neagra
  • 40 ml frisca lichida
  • bezele
  • capsuni

Mod de preparare

Crusta:
Untul il topim pe baie de aburi.
Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim.
Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine.
Luam o tava potrivita de chec, o tapetam cu folie alimentara.
Punem crusta obtinuta in tava, o presam bine cu degetele de fundul tavii si o dam la frigider.
Crema:
Intr-un bol, punem branza de vaci, iaurtul, frisca lichida si zaharul pudra.
Le mixam bine pe toate, apoi adaugam vanilia.
Foile de gelatina le hidratam 10 minute, in apa rece.
Le scurgem bine de apa si le topim pe baie de aburi.
In crema de mai sus, turnam gelatina topita in fir subtire si mixam usor.

Capsunile le spalam, indepartam coditele si le stergem cu un servetel de stropii de apa.
Scoatem crusta de la frigider.
Punem 1-2 lingrui de crema si o nivelam.
Asezam capsunile intregi cu putina distanta intre ele, apoi punem toata crema si o nivelam.
Acoperim cu o folie si dam cheesecake-ul la frigider 3-4 ore.

Ciocolata neagra o rupem bucatele, turnam frisca lichida peste, le punem pe baie de aburi.
Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.
Scoatem desertul de la frigider, il transferam pe un platou.
Cu ajutorul unei lingurite, punem ciocolata topita si o lasam 10-15 minute sa se racoreasca.
Decoram cu bezele si jumatati de capsuni, apoi putem portiona si servi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de panacris

Desert cheesecake cu capsuni

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de merisor67

Desert cheesecake cu capsuni

Mai intai pregatim o forma rotunda cu peretii detasabili pe care o captusim pe interior cu folie alimentara. Blat : Punem untul intr-un vas pe foc, la topit. Maruntim biscuitii cu ajutorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2017, 21:33
La fix ,pe gustul meu
la 03.06.2017, 21:33
Wooow, ce minnunatie ai pregatit!
la 03.06.2017, 22:01
Vin la tine sa servesc din bunatate
la 03.06.2017, 22:18
buna buna
la 03.06.2017, 23:24
Bun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking