Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl in Prajituri
29 Apr 2022 | 3717 vizualizari
Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata

Vă invit la o felie de cheesecake pe care l-am pregătit împreună cu mezina familiei. Educatoarea Emiliei ne-a comunicat că vor să facă o carte de bucate și ne-a rugat să pregătim câte o rețetă împreună cu copiii și să facem câteva poze din timpul pregătirii acesteia. Mai jos regăsiți și câteva fotografii cu Emilia, care s-a descurcat de minune.

Ingrediente

  • -pentru blat:
  • 200 g biscuiți simpli (sau digestivi)
  • 100 g unt
  • -pentru cremă:
  • 200g căpșuni + 2 linguri zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 100 g zahăr măcinat
  • 10 g gelatină granulată
  • 50ml apă rece
  • -pentru decor:
  • 100ml smântână pentru frișcă
  • 100g ciocolată neagră (50% cacao)
  • ornamente din zahăr
  • fistic

Mod de preparare

Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Se dă blatul la frigider și între timp se pregătește crema. Eu am folosit și folie de acetat și am pus-o pe marginea inelului reglabil, înainte de a turna biscuiții.


Crema:
Se pun căpșunile într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pun pe foc și se fierb 5-10 minute. Se lasă să se răcorească și se pasează cu un blender vertical.

Se mixează mascarpone cu 100g zahăr măcinat până se omogenizează. Se adaugă apoi smântâna pentru frișcă și se mixează până când devine fermă compoziția.

Se hidratează 10g gelatină în 50 ml de apă rece (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă peste sosul de căpșuni. Se adaugă o lingură de cremă mascarpone peste gelatină și se omogenizează (pentru a se tempera) apoi se adaugă sosul de căpșuni peste crema de mascarpone și se omogenizează cu ajutorul unei spatule.

Asamblare:
Se scoate blatul de biscuiți din frigider, se toarnă crema de căpșuni, se nivelează și apoi se pune cheesecake-ul la frigider pentru minim 3-4 ore.
Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabil și am îndepărtat folia cu grijă.
Se încălzește smântâna pentru frișcă până la punctul de fierbere, se adaugă ciocolata mărunțită și se amestecă până când se obține o cremă omogenă. Se lasă să se răcească puțin și se toarnă peste prăjitură.
Se decorează prăjitura după imaginație cu fistic și ornamente din zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Postat de merisor67

Desert cheesecake cu menta si capsuni

Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform....

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

Maruntiti biscuitii in robot. Topiti untul pe baie de aburi. Amestecati intr-un bol biscuitii cu untul, apoi incorporati si siropul de menta. Pe un platou asezati un inel detasabil cu diametrul de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 29.04.2022, 19:21
la 30.04.2022, 06:54
la 30.04.2022, 10:05
Delicios!
la 30.04.2022, 12:53
Multumesc Motănel!
la 30.04.2022, 12:53
Mulțumesc Vasile!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking