Ingrediente
- pentru blat:
- 150 g biscuiți cu cacao
- 80 g unt
- pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 ml smântână (cel putin 25% grăsime)
- 120 g zahăr pudră
- 100 g ciocolata neagră + 100 ml frișcă lichidă
- 300g zmeură + 2 linguri de zahăr
- 10 g gelatină granulată
Mod de preparare
Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema.
Crema:
Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.
Pui zmeura într-o crăticioară și o pasezi cu o furculiță, adaugi zahărul, apoi pui totul pe foc și fierbi 5-10 minute. Treci compoziția printr-o sită și o lași să se răcească. Pui gelatina la hidratat în 50ml de apă, apoi o topești pe baie de aburi și o adaugi peste zmeura răcită.
Mixezi frișca lichidă cu smântâna și zahărul pudră până se întărește puțin. Adaugi apoi mascarpone rece, puțin câte puțin. Mixezi până obții o cremă omogenă și adaugi vanilia.
Împarți crema în două boluri. Într-un bol pui ciocolata topită și răcită,iar în celălalt bol pui zmeura.
Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider și torni crema de ciocolată, iar deasupra torni crema de zmeură. Păstrezi câte 100g din fiecare cremă pentru a orna prăjitura.
Pui cheesecake-ul la frigider pentru câteva ore.
Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile.
Decorezi prăjitura cu crema păstrată.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|