Desert cheesecake cu cirese

Postat de Oana in Torturi
8 Iun 2017 | 11718 vizualizari
Desert cheesecake cu cirese

Cheesecake fara coacere, cremos si aromat cu cirese proaspete. Poti folosi orice fructe de sezon, pentru ca reteta e superadaptabila. Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 gr biscuiti digestivi
  • 2 linguri cacao
  • 100 g unt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca
  • 100 gr zahar pudra
  • un pliculet gelatina granulata
  • o lingurita extract de vanilie
  • 300 g cirese fara samburi
  • plus 200 gr cirese pentru decor

Mod de preparare

Blatul se face foarte usor, doar maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu cacaua si untul moale. Punem apoi toata compozitia intr-o forma rotunda de tort, de 22 cm, cu pereti detasabili. Ca sa obtinem un blat compact, presam pur si simplu cu o lingura sau cu mana. Lasam apoi forma la frigider pana pregatim crema.


Crema: Hidratam mai intai gelatina in 80 ml apa rece, apoi punem vasul in apa fierbinte si amestecam usor pana devine lichida. Mixam mascarpone cu zaharul pudra si vanilia, apoi adauga smantana pentru frisca batuta si intarita. Omogenizam usor cu o spatula si adaugam treptat gelatina. Punem ciresele fara samburi in crema si turnam compozitia peste blatul de biscuiti. Cheesecake-ul trebuie sa stea la figider 4-5 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu capsuni

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu cirese, la rece

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu cirese, la rece

Se macina biscuitii apoi se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Se toarna amestecul de biscuiti si se taseaza bine pentru a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2017, 18:21
prima servita
la 08.06.2017, 18:32
la 08.06.2017, 18:32
Răsfăț total și de sezon! 🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
la 08.06.2017, 18:50
la 08.06.2017, 19:13
Ai adus un desert exact pe al meu plac!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking