Ingrediente
- Blat:
- 200 gr biscuiti digestivi
- 2 linguri cacao
- 100 g unt
- Crema:
- 500 g mascarpone
- 200 ml smantana lichida pentru frisca
- 100 gr zahar pudra
- un pliculet gelatina granulata
- o lingurita extract de vanilie
- 300 g cirese fara samburi
- plus 200 gr cirese pentru decor
Mod de preparare
Blatul se face foarte usor, doar maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, apoi ii amestecam cu cacaua si untul moale. Punem apoi toata compozitia intr-o forma rotunda de tort, de 22 cm, cu pereti detasabili. Ca sa obtinem un blat compact, presam pur si simplu cu o lingura sau cu mana. Lasam apoi forma la frigider pana pregatim crema.
Crema: Hidratam mai intai gelatina in 80 ml apa rece, apoi punem vasul in apa fierbinte si amestecam usor pana devine lichida. Mixam mascarpone cu zaharul pudra si vanilia, apoi adauga smantana pentru frisca batuta si intarita. Omogenizam usor cu o spatula si adaugam treptat gelatina. Punem ciresele fara samburi in crema si turnam compozitia peste blatul de biscuiti. Cheesecake-ul trebuie sa stea la figider 4-5 ore sau peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|