Desert cheesecake cu cirese, la rece

Postat de mirela0911 in Prajituri
26 Iul 2020 | 7821 vizualizari
Desert cheesecake cu cirese, la rece

Pentru ca aveam cirese mari, negre si dulci, am decis sa fac un cheesecake (care oricum e pe gustul tuturor celor din casa) la rece. Nu a durat mult, doar timpul cat a stat la rece pentru a se inchega. Si a iesit un cheesecake super bun, delicios si racoros. retete de vara

Ingrediente

  • 250 g biscuiti Petit
  • 100 g unt topit si racit
  • 500 g branza cremoasa
  • 3 lg zahar pudra
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lg lapte dulce
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lg zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 200 g cirese fara samburi
  • 300 g cirese
  • 3 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lg amidon
  • 2 frunzulite menta
  • un varf cutit de coaja rasa de lamaie
  • cirese si ciocolata alba pt decor

Mod de preparare

Se macina biscuitii apoi se amesteca cu untul topit si racit.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Se toarna amestecul de biscuiti si se taseaza bine pentru a forma baza cheesecake-ului. Se da tava la rece pana cand este gata umplutura.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati si cele 2 lg de lapte. Se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste complet, amestecand continuu. Se da deoparte si se lasa la racit.

Intr-un bol se amesteca crema de branza cu zaharul pudra (daca doriti mai dulce, se mai adauga zahar). Se adauga ciocolata topita cate putin si se mixeaza.

Gelatina se pune la hidratat conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se pune pe foc mic si se lasa pana se incalzeste usor (dar sa nu fiarba) apoi se ia de pe foc si se amesteca bine pana se dizolva granulele. Se toarna gelatina in fir subtire peste branza si se mixeaza continuu pana la incorporare. Se lasa deoparte.

Se spala ciresele si se curata de samburi. O parte din ele se vor folosi la umplutura, iar restul la topping.

Intr-un bol se mixeaza smantana impreuna cu zaharul pudra pana devine consistenta. Se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in compozitia de branza.

Se scoate tava de la frigider si se toarna jumatate din crema in tava. Se niveleaza apoi se asaza ciresele deasupra. Se toarna restul de crema, se niveleaza frumos si se da la rece peste noapte. A doua zi se scoate tava de la frigider, se indeparteaza inelul tavii si hartie de copt. Se transfera cheesecake-ul pe un platou si se pregateste topping-ul.

Se pun ciresele fara samburi intr-o craticioara de inox impreuna cu zaharul si apa. Se lasa sa dea cateva clocote. Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste cirese. Se amesteca si se lasa pe foc mic pana se ingroasa usor. Se adauga frunzulitele  de menta si coaja rasa de lamaie. Se mai lasa putin apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, dar nu de tot.

Se scoate tava din frigider si se toarna sosul de cirese deasupra. Se mai asaza deasupra cateva bucatele de ciocolata alba si cirese intregi, dupa imaginatie. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu cirese, la rece" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulada cu ciocolata si cirese

Postat de Alina26

Rulada cu ciocolata si cirese

Pregatim crema: 1.Punem laptele le inclzit cu esenta de vanilie.Frecam zaharul cu galbenusurile,pana devine cremos,adaugam amidonul si treptat,treptat laptele cald mestecand cu un tel....

Citeste continuarea

Placinta cu mere sau branza

Postat de AnyCostescu

Placinta cu mere sau branza

Intr-un vas incapator spargem cele 2 oua,le amestecam cu zaharul si laptele. Adaugam margarina topita, praf de copt si faina cat cuprinde . Trebuie sa rezulte un aluat moale, usor de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2020, 19:48
Ce bine arata!
la 26.07.2020, 20:06
Foarte fain...!
la 26.07.2020, 20:28
la 26.07.2020, 21:03
la 26.07.2020, 21:06

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking