Ingrediente
- Compoziția galbenă :
- 12 gălbenușuri
- 10 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- 10 linguri de ulei
- un plic praf de copt
- esență de vanilie
- Compoziția albă:
- 12 albușuri
- 10 linguri de zahăr pudră
- 8 linguri de ulei
- 6 linguri de făină
- un plic praf de copt
- esență de vanilie
- Compoziția neagră:
- 3-4 linguri de cacao
Mod de preparare
Separam gălbenușurile de albușuri.
Compozitie galbena: Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am adăugat praful de copt. Mixam până devine o compoziție cremoasă dar un pic mai groasă ca smântâna.
Compozitie alba: Albușurile le batem cu un praf de sare, după care adaugăm treptat zaharul pudră, până cand compoziția devine ca o bezea. Adaugăm uleiul, esența (tot o lingurita), făina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingură de lemn pentru o mai buna omogenizare si a nu se lăsa compoziția.
ASAMBLARE:
Ungem două tăvi de chec cu ulei, apoi le tapetam cu făină.
Adaugăm compoziția galbenă in mod egal in tavi.
Peste compoziția galbenă pudrăm cu cacao toată porțiunea până se acoperă integral.
Cu o lingură adaugăm peste stratul de cacao, compoziția de albușuri, impartind-o in mod egal in tăvi.
Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se vor tăia reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|