Ingrediente
- 5 oua
- 200 gr zahar
- coaja de lamaie
- 2 vanilii
- putina sare
- 150 ml ulei
- 200 gr faina
- putin praf de copt
- 1 lingura cacao
- 1 lingura cafea instant
Mod de preparare
Batem albusurile bine cu sare si zahar; cand s-a dublat volumul, adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem coaja de portocala razuita si vanilia. Batem bine si adugam apoi uleiul si faina amestecata cu praf de copt.
Pregatim o forma de chec si o ungem cu margarina si o pudram cu faina; incingem cuptorul la 160 grade C.
Din compozitie luam intr-un bol o parte din aluat, amestecam cu cacao (eu am pus ciocolata in pudra, dar e mai bine cu cacao); in alt bol punem alta parte de aluat, adaugam putina cafea solubila (eu am avut cafea cu cereale de la nestle); in forma turma treptat aluat alb-apoi cu cafea si apoi cu cacao-repetam pana terminam aluaturile. Mereu turnam in mijlocul formei, in mijlocul aluatului dedesupt.
Dam la cuptor, la 160 grade C, pt circa 50 minute Testam cu scobitoarea.
Cand scoatem din forma si e mai rece, pudram cu zahar pudra..
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|