Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate

Postat de rocsi_1612 in Torturi
24 Oct 2019 | 2237 vizualizari
Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate

Intr-o zi ploioasa de toamna, un cheesecake cremos, aromat si cu pere caramelizate este senzational, va spun sincer. Am folosit biscuiti aromati cu cocos pentru baza si au dat un gust aparte desertului. Sa vedeti cat de simplu se face!

Ingrediente

  • Pentru baza:
    • 150 biscuiti cu cocos
    • 80 gr unt
    • 2 linguri de lapte
    Pentru crema:
    • 300 gr mascarpone
    • 150 ml frisca lichida
    • 1 lingura cu varf zahar pudra
    • coaja rasa de lamaie
    • 3 linguri limoncello
    • fulgi de ciocolata neagra
    • fulgi de ciocolata alba
    Pentru perele caramelizate:
    • 2 pere potrivite
    • 5 linguri zahar brut
    • 3 linguri apa
    • 1 lingurita unt
    • scortisoara pudra
    • 1 steluta anason

Mod de preparare

Crusta: Rupeti biscuitii bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Amestecati biscuitii cu untul topit bine. La final adaugati laptele, amestecati bine. Pregatiti 5 forme mici, individuale. Puneti baza de biscuiti in fiecare, apasati bine. Le dati la rece. Crema: Mixati usor frisca lichida rece. Adaugati mascarponele, zaharul pudra si mai mixati pana crema devine spumoasa. Puneti coaja rasa de lamaie, limoncello si amestecati cu o paleta. Scoateti formele din frigider. Puneti peste biscuiti cate o lingura plina de crema, o nivelati. Presarati fulgi de ciocolata neagra si alba, apoi puneti iar crema si nivelati. Dati prajiturile la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Perele caramelizate: Spalati perele si le taiati felii pe lung mai groase. Intr-o cratita puneti zaharul brut la caramelizat. Adaugati apa si dupa ce da 2-3 clocote, adaugati perele. Presarati scortisoara si steluta de anason. Lasati sa fiarba la foc mic, nu foarte mult, ci cat se se ingroase usor sosul. Trageti cratita de pe foc cu pere, adaugati untul, amestecati pana este complet topit. Lasati sa se raceasca. Scoateti cheesecake-urile de la rece si din forme, asezati feliile de pere racorite deasupra. La final stropiti totul cu sosul de la pere.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie

Postat de diaconta

Tort cu crema de caise, fructe de padure si lamaie

Modul de preparare pentru blaturi este foarte simplu. Imi place sa folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort,se comporta foarte bine. Pentru primul blat,am mixat ouale întregi...

Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata

Postat de ralu_ca

Tort cu mousse de ciocolata

Am inceput sa pregatesc mousse-ul de ciocolata Intr-o cratita cu apa fiarta am pus un bol de sticla in care am asezat ciocolata rupta bucati, la foc mic si amestecand din cand in cand. Cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2019, 09:59
bun bun
la 24.10.2019, 11:43
la 24.10.2019, 11:48
Îmi place cum arată...!
la 24.10.2019, 14:31
Bunut!
la 24.10.2019, 15:07
Delicios!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking