Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

Postat de oanapl in Torturi
13 Iun 2021 | 5866 vizualizari
Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

De mult timp îmi doream să pregătesc un cheesecake cu mango. Vă sfătuiesc să alegeți un fruct foarte copt pentru a obține un piure fin, care să nu se simtă în cremă. Fructul meu nu a fost foarte copt și s-au mai simțit bucățele, dar a fost foarte aromat și bun. 

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt
  • Pentru umplutură:
  • 1 mango mare și copt
  • 250 g mascarpone
  • 80 g zahăr
  • 30 ml suc de lămâie
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 10 g de gelatină
  • 50 ml apă
  • pentru jeleu:
  • 200g mango
  • 3 linguri zahăr
  • 100ml apă rece
  • 10g gelatină

Mod de preparare

Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 18 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema. Eu am folosit și folie de acetat și am pus-o pe marginea inelului reglabil, înainte de a tuna biscuiții.
Cureți mango-ul de coajă și îndepărtezi sâmburele, îl tai în cubulețe și îl pasezi cu ajutorul blenderului, până se va transforma într-un piure fin și omogen.

Mixezi mascarpone cu 80g zahăr măcinat până se omogenizează. Adaugi apoi smântâna pentru frișcă și mixezi până când devine fermă compoziția. Păstrezi 200g din piureul de mango și restul îl pui peste crema mascarpone împreună cu zeama de lămâie și omogenizezi.
Hidratezi 10g gelatină în 50 ml apă rece (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi o topești la bain marie până când devine lichidă. Lași să se răcorească, apoi adaugi o lingură de cremă mascarpone peste gelatină și omogenizezi (pentru a se tempera) apoi adaugi gelatina peste crema de mascarpone și omogenizezi.

Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider, torni crema de mango, nivelezi și apoi pui cheesecake-ul la frigider pentru o oră. Păstrezi 2-3 linguri de cremă pentru ornat.


Jeleu:

Pui piureul de mango într-un vas cu 3 linguri de zahăr și 50ml de apă și îl pui pe foc pentru 2-3 minute, apoi îl lași să se răcorească.
Hidratezi 10g gelatină în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până când devine lichidă. Lași să se răcorească apoi amesteci gelatina cu piureul de mango răcit.
Omogenizeză bine și apoi torni jeleul peste cheesecake și îl pui din nou la frigider, pentru minim 3-4 ore.

Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabil și am îndepărtat folia cu grijă.
Decorezi prăjitura după imaginație cu crema păstrată și fructe (eu am folosit afine).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mango (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort 52

Postat de Constelatialeu

Desert tort 52

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu vanilia. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se...

Citeste continuarea

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Postat de simona72

Desert tortulet cu migdale, crema de cocos si capsuni

Pentru blat: ouale intregi, albusurile si praful de sare in bolul robotului si se mixeaza la viteza medie pana se desfac bine ouale. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea la vitexa mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2021, 20:19
Delicios cu mango!
la 13.06.2021, 20:28
Super, mai am si eu niste piure de mango, chiar uitasem de el, dar n-am nici chef nici timp de dulcegarii.
la 13.06.2021, 20:52
Mulțumesc Cristina!
la 13.06.2021, 20:52
Neapărat trebuie să-l încerci Cleme!
la 13.06.2021, 21:22

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking