Ingrediente
Pentru blatul de biscuiti:
- 180 g biscuiti Oreo
- 50 g unt topit
Crema:
- 250 g frisca lichida
- 250 g crema de branza
- 50 g zahar pudra
- 7 g gelatina
- 150 g smantana 20 % grasime
- 12 biscuiti pentru umplutura
Decor:
- sos de caramel
- biscuiti oreo
Mod de preparare
Am inceput prin a maruntii biscutii la blender.
Am adaugat untul topit si se amesteca bine, se toarna intr-o tava de 20 cm, tapetata cu hartie de copt, se aplatizeaza cu o lingura si se da la frigider .
Pentru crema:
Frisca impreuna cu crema de branza se mixeaza, se adauga smantana, zaharul pudra si se amesteca bine. Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece, se lasa 15 minute, apoi se topeste pe baie de aburi sau la microunde, eu aleg mereu pe baie de aburi; se adauga in crema obtinuta anterior. Se mixeaza. Cele 12 bucati de Oreo se maruntesc si se adauga in crema.
Se toarna peste blat si se da la frigider minim 6 ore.
Se decoreaza cu biscuiti oreo si sos de caramel sau alt sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu oreo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|