Ingrediente
- pentru blat
- 250 g biscuiti
- 125 g unt
- Umplutura
- 500 g branza de vaci
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata alba
- 50 g zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 500 g zmeura proaspata sau congelata
- 50 g zahar
- 20 g amidon
Mod de preparare
Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit.
Intr-o forma de tort cu inel detasabil punem biscuitii, apasam bine si ii nivelam sa obtinem o baza uniforma si o dam la frigider.
Branza de vaci o amestecam cu mascarpone, zaharul pudra si o amestecam bine cu un mixer. Topiti ciocolata alba pe baie de aburi si o adaugati peste branza. Batem frisca si o incorporam in compozitia cu branza impreuna cu zaharul vanilinat.
Scoatem forma de tort cu biscuiti de la frigider, punem deasupra crema si o lasam in frigider 3-4 ore.
Zmeura o zdrobim, o amestecam cu zahar si o punem pe foc, cand incepe sa clocoteasca, dam focul mai mic, dizolvam amidonul in 3-4 linguri de apa si il turnam peste zmeura. Cand s-a ingrosat, o strecuram prin sita si o lasam un pic sa se raceasca. Scoatem cheesecakul de la frigider si turnam sosul de zmeura deasupra si il lasam la rece 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|