Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel

Postat de VanessaAli in Torturi
17 Dec 2018 | 2768 vizualizari
Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel

Craciunul este sarbatoarea mea preferata, iar prepararea prajiturilor face parte dintre activitatile cele mai placute pentru mine. De obicei facem prajituri traditionale, dar in acest an m-am hotarat sa fac ceva mai extravagant, care sa necesite mai multa imaginatie. Rezultatul a fost acest cheesecake. I-am facut introducerea la o mica petrecere cu prietenii inainte de Craciun, si este tortul de al carui decor sunt cea mai multumita. Voua cum vi se pare? Ar merge de Craciun la masa in familie?

Ingrediente

Baza:

  • 400 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt

Crema:

  • 800 g branza de vaci
  • 200 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 9 linguri de zahar
  • coaja de la 1/2 de portocala
  • 140 ml suc de portocale
  • 20 g gelatina
  • 10 linguri sos de caramel

Decor:

  • 400 ml frisca
  • un pliculet intaritor de frisca
  • decoratiuni colorate din zahar
  • 1 acadea bastonas rosie cu alb
  • bombonele colorate din zahar
  • colorant alimentar verde de la dr. Oetker
  • 3 patratele ciocolata Schogetten

Mod de preparare

Baza:

Macinam biscuitii fin si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 30cm, punem folie alimentara transparenta, pe fund si pe pereti, astfel ca atunci cand e gata tortul sa il putem scoate usor.

Punem apoi biscuitii in tava si modelam baza.

Crema:

Punem gelatina in 140 ml suc de portocale. O lasam la hidratat cat spune pe plic si apoi o punem pe baie de aburi pana se topeste (sa nu fiarba).

 Batem frisca si o amestecam cu mascarpone si zahar. Dupa ce gelatina e topita, o adaugam la compozitia de crema in fir subtire, amestecand bine. Punem coaja de portocala si branza de vaci si inglobam totul.

 Impartim crema in doua, si o parte o amestecam cu sosul de caramel. Turnam aceasta parte peste biscuiti, nivelam si turnam si cealalta jumatate simpla. Scuturam umpic tava sa ne asiguram ca crema sta bine. Lasam la rece totul pentru cel putin 12 ore.

 Dupa acest interval scoatem tortul din tava cu ajutorul foliei, si taiem cu o foarfeca folia cat mai aproape de baza biscuitilor. Incepe partea distractiva.

 Decor:

 Batem frisca cu intaritorul. Pana nu e foarte tare luam 2-3 linguri si le punem pe cheesecake, niveland sa fie o suprafata alba, apoi batem bine restul de frisca. Cu un pos facem decorul de frisca de pe margine, peste care presaram decoratiuni colorate. In restul de frisca amestecam colorant, atata cat sa obtineti un verde frumos si ne apucam de braduti. Dupa ce sunt gata il decoram cu bilute colorate pe cel din mijloc.

Ne alegem un unghi frumos al cheeseake-ului si punem bolta din acadea ( pe care o facem taind bastonasul ala de acadea in partea in care se indoaie ). Mai maruntim putin restul de acadea si presaram o poteca pana la bradul decorat, unde asezam 3 patratele Schogetten.

 Tortul e gata, frumos aranjat si delicios.

Pofta buna si un Craciun de poveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert cheesecake cu ciocolata si zmeura

Incepem cu topirea untului, apoi macinarea biscuitilor. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit si distribuim compozitia intr-o forma de tort detasabila. Eu am pus si hartie de copt in forma,...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de mirela0911

Tort de ciocolata

Blatul 1: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se pune apa si uleiul, apoi galbenusurile cate unul si se mixeaza incet. Faina se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2018, 18:22
Foarte bun
la 17.12.2018, 18:46
la 17.12.2018, 19:31
Aroma de portocala este specifica Craciunului...
la 17.12.2018, 19:44
la 17.12.2018, 19:50
Este un cheesecake asa delicios!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking