Desert cheesecake inimos cu sos de afine

Postat de Ela68 in Torturi
12 Aug 2017 | 4903 vizualizari
Desert cheesecake inimos cu sos de afine

Ani de zile m-a "bantuit" reteta New York Cheescake cu afine a lui Cristi Roman, acum a sosit momentul s-o reproduc cu mici modificari, dupa gustul meu. Imi permit sa folosesc chiar si jargon, daca privesti sectiunea, ramai interzis :))))) ( sectiunea  originala, desigur ) Aici link-ul : https://www.bucataras.ro/retete/new-york-cheesecake-cu-afine-32214.html Au iesit niste inimioare dragute, Cheescake inimos mi se pare o denumire potrivita.  

Ingrediente

Ingrediente crusta biscuiti:

  • 300 grame biscuiti digestivi
  • 80 gr unt
  • 1 lingura zahar brun

Ingrediente crema de branza:

  • 600 gr crema de branza ( am folosit Delhaize )
  • 3 oua
  • 1 lingura de extract de vanilie
  • zeama de la o jumatate de lamaie + coaja rasa
  • 75 grame zahar brun
  • 50 gr afine proaspete

Ingrediente toping ciocolata alba:

  • 1 ciocolata alba
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 grame smantana Muller, 35% grasime
  • 200 gr afine proaspete + 50 gr zahar brun

Mod de preparare


1. Preincalzim cuptorul la 150 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta un strat uniform. Punem la cuptor zece minute, apoi scoatem si lasam la racit.
2. Pentru umplutura amestecam crema de branza, zaharul vanilia, coaja rasa si zeama de la o lamaie. Adaugam pe rand, ouale, mixand de cateva ori. Turnam amestecul in forma si coacem in jur de 30-40 de minute, la 150 grade C. Nu trebuie lasata mai mult, se poate opri focul chiar cand este putin moale in centru, se va intari si dupa aceea. Eu am lasat compozitia la frigider si pana a doua zi s-a crapat, asadar, cele 50 grame de afine le-am taiat in doua si le-a asezat in acele goluri. Mergeau mai multe afine peste crema de branza.
3. Cele 200 grame de afine le punem la foc mic cu zaharul si le lasam 10-15 minute. Strecuram si mai dam in doua trei clocote, pana ce sosul incepe sa se ingroase. Lasam la racit.
4. Topingul il preparam punand toate ingredientele la foc mic pana ce s-a topit ciocolata. Il turnam cald peste crema de branza, apoi picuram deasupra sosul la distante egale, astfel incat, trecand cu o scobitoare prin centrul fiecarui cerc si unindu-le, formam inimioare.
5. Decoram cu frunze de menta si afine proaspete si dam la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake inimos cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)

Postat de panacris

Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)

Pentru blat , se bat spumă gălbenușurile cu apă caldă, adăugându-se 100 g. de zahăr și zahărul vanilinat amestecându-se energic, până se obține o compoziție...

Citeste continuarea

Tort Alin

Postat de Constelatialeu

Tort Alin

Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2017, 01:04
imi oferiti o inimioara ? <3 multumesc
la 12.08.2017, 05:01
la 12.08.2017, 07:24
cu mare drag! Si nu vreau in schimb decat o feliuta mica din minunatie!
la 12.08.2017, 07:43
De la mine ai o mare inimioară.
la 12.08.2017, 08:36
foarte frumos

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking