Ingrediente
Pentru cupele de mousse-uri de fructe :
- 100g biscuiti digestivi
- 50 g unt
Crema alba:
- 100 g crema de branza
- 125 g mascarpone
- 100 g zahar pudra
- 100 ml frisca lichida
- 7 g gelatina
- 2 plicuri zahar vanilinat
- esenta vanilie
- un praf de sare
Crema de capsuni:
- 100 ml frisca lichida
- 100 crema de branza
- 50 g zahar
- 200 g capsuni
- un varf cutit sare
- gelatina 5 g
Mod de preparare
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul blenderului si se amesteca cu untul topit, pana ajung la consistenta nisipului ud.
Gelatina se pune la inmuiat.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul, branza, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, praful de sare. Se adauga si frisca lichida. Se mai mixeaza putin.
Se adauga gelatina topita pe baie de aburi si se omogenizeaza bine cu crema. Se toarna peste biscuiti si se niveleaza. Se da inapoi la frigider, pana se face a 2 a crema,cea de capsuni. Branza se mixeaza cu zaharul, putina sare apoi se adauga frisca lichida si se mai mixeaza putin. Se adauga capsunile date prin blender. Se omogenizeaza. Gelatina se topeste pe aburi si se adauga in crema si se toarna peste prima crema care este deja intarita.
Pentru cel de oreo : https://www.bucataras.ro/retete/desert-cheesecake-cu-oreo-82423.html ( eu am injumatatit ingredientele si aici)
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake la cupe, cu capsuni, oreo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|